Fysik

- Bestem lydens fart i luften en kold vinterdag, hvor temperaturen er -12 grader, og en dejlig varm sommerdag, hvor temperaturen er 30 grader.

13. maj 2013 af Monicahansen (Slettet) - Niveau: C-niveau

- Bestem lydens fart i luften en kold vinterdag, hvor temperaturen er -12 grader, og en dejlig varm sommerdag, hvor temperaturen er 30 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2013 af mathon

 

                         v = √κ•R•T/M)

                         v = √(1,4•(8,31 J/(mol·K))•(0,029 kg/mol) / T)

                         v = ((20 m/s)·K-1/2) • √(T)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2013 af mathon

lydens fart i luft en kold vinterdag, hvor temperaturen er -12 grader:

                         v = ((20 m/s)·K-1/2) • √((273 + (-12)) K) = 323,11 m/s

 

lydens fart i luft en varm sommerdag, hvor temperaturen er 30 grader:

                         v = ((20 m/s)·K-1/2) • √((273 + 30) K) = 348,14 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2013 af mathon

evt. ved brug af den tilnærmede
formel

                                        v = (330 m/s) + ((0,6 m/s)·C-1) • t

hvoraf

lydens fart i luft en kold vinterdag, hvor temperaturen er -12 grader:

                                        v = (330 m/s) + ((0,6 m/s)·C-1) • (-12 C) = 322,8 m/s

 

lydens fart i luft en varm sommerdag, hvor temperaturen er 30 grader:

                                        v = (330 m/s) + ((0,6 m/s)·C-1) • (30 C) = 348,0 m/s

 

 


Skriv et svar til: - Bestem lydens fart i luften en kold vinterdag, hvor temperaturen er -12 grader, og en dejlig varm sommerdag, hvor temperaturen er 30 grader.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.