Matematik

r = n√(1+r1)(1+r2)(1+r3)(1+rn)-1

13. maj 2013 af Aaby17 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har fået den her opgave om jeg ikke lige helt forstår

Du skal redegøre for sætninger vedrørende procent- og rentesregning.
Du skal gøre rede for begrebet fremskrivningsfaktor, og hvordan den anvendes i procentregning,
samt komme ind på formlen for gennemsnitlig rente: r = n√(1+r1)(1+r2)(1+r3)(1+rn)-1

Men tak for hjælpen :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. maj 2013 af lfdahl (Slettet)

Fremskrivningsfaktoren i n terminer for forskellige rentesatser, ri, er:

1. termin: 1+r1

2. termin: (1+r1)(1+r2)

3. termin: (1+r1)(1+r2)(1+r3)

...

n. termin: (1+r1)(1+r2)(1+r3)....(1+rn)

Den gennemsnitlige rentesats per termin, r, i samme periode kan nu beregnes:

(1+r)n = (1+r1)(1+r2)(1+r3)....(1+rn) ⇒

r = n√[(1+r1)(1+r2)(1+r3)....(1+rn)]  -  1


Svar #2
13. maj 2013 af Aaby17 (Slettet)

Takker for de kloge ord :)

 


Skriv et svar til: r = n√(1+r1)(1+r2)(1+r3)(1+rn)-1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.