Fysik

en lydbølge har en periode på 2,51 ms. Beregn tonens frekvens

13. maj 2013 af Nulle1x (Slettet) - Niveau: B-niveau

en lydbølge har en periode på 2,51 ms. Beregn tonens frekvens... Nogen der kan forklare mig hvordan jeg gør? :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2013 af ChemistryIsKey

Du skal bruge formlen

     f = 1 / T     ,     hvor f er frekvens og T er perioden :)


Svar #2
13. maj 2013 af Nulle1x (Slettet)

Tak :). - så den kommer til at hedde: f= 1/2,51ms også får man bare svaret? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2013 af ChemistryIsKey

Du skal huske at omregne dine oplysninger til SI-enheder, altså

     1 ms = 1 · 10-3 s

Enheden for frekvens er jo givet i 

     [f] = 1 / s = s-1 = Hz      (og ikke ms)  :)


Svar #4
13. maj 2013 af Nulle1x (Slettet)

altså så det bliver: f= 1*10-3 s/2,51s= Hz ?? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2013 af ChemistryIsKey

Nej du skal omregne din oplysning fra ms til s. Det gør du ved

     2.51 ms · 10-3 s / ms = 2.51 · 10-3 s

Derefter indsætter du i formlen og får

     f = 1 / T = 1 / (2.51 · 10-3 s) ≈ 398.4 Hz

:)


Svar #6
13. maj 2013 af Nulle1x (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: en lydbølge har en periode på 2,51 ms. Beregn tonens frekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.