Fysik
Vandstråle - Fart og impuls
15. oktober 2005 af
Phoenik (Slettet)
Eksamensopgaver (94/97) s.31-32: Vandstråle.
a) Hvor meget vand strømmer ned i bægeret pr sekund?
b) Beregn med hvilken fart vandet rammer bægerglassets bund.
a) m/t = 0,4kg / 3,5s = 0,115 kg/s
(m og t aflæst fra graf over masse son funktion af tiden).
b)
Den har jeg probs med.
Ifølge denne side skal jeg få hastighed 3,0 m/s.
Webside: http://66.249.93.104/search?q=cache:bsxGUnobLqgJ:fc.aalborghus.dk/~kk/facit.htm+eksamensopgaver+vandstr%C3%A5le&hl=da
Jeg tænker dette:
F_vand = mg
F_vand = dp/dt <=> F_vand = dmv /dt <=> v = F_vand / (dm/dt)
F_vand = ?^* 9,82 N/kg
v = F_vand / 0,115 kg/s
???
a) Hvor meget vand strømmer ned i bægeret pr sekund?
b) Beregn med hvilken fart vandet rammer bægerglassets bund.
a) m/t = 0,4kg / 3,5s = 0,115 kg/s
(m og t aflæst fra graf over masse son funktion af tiden).
b)
Den har jeg probs med.
Ifølge denne side skal jeg få hastighed 3,0 m/s.
Webside: http://66.249.93.104/search?q=cache:bsxGUnobLqgJ:fc.aalborghus.dk/~kk/facit.htm+eksamensopgaver+vandstr%C3%A5le&hl=da
Jeg tænker dette:
F_vand = mg
F_vand = dp/dt <=> F_vand = dmv /dt <=> v = F_vand / (dm/dt)
F_vand = ?^* 9,82 N/kg
v = F_vand / 0,115 kg/s
???
Svar #1
15. oktober 2005 af Phoenik (Slettet)
Ved at benytte massen som 0,4 kg (når bægeret er fyldt op) får jeg farten til 34,15 m/s.
Jeg skal gerne få hastigheden til at ligge ca. 3,0 m/s.
Så hvad gør jeg galt.
Jeg skal gerne få hastigheden til at ligge ca. 3,0 m/s.
Så hvad gør jeg galt.
Svar #3
15. oktober 2005 af frodo (Slettet)
det ville nok hjælpe at skrive opgaven herind. Så kan alle se opgaven
Skriv et svar til: Vandstråle - Fart og impuls
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
