Matematik

HJÆLP matematik! det haster

14. maj 2013 af 776 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er givet ved f(x)=4√x-1/2 x^2,x≥0.
Bestem funktionens monotoniforhold.

hvordan gør man det ? :( Pleas 

er der nogen der kan hjælpe hurtigt ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. maj 2013 af mette48 (Slettet)

find f '(x) og find 0-punkter for denne

 


Svar #2
14. maj 2013 af 776 (Slettet)

jamen hvad er monotoniforholdet så ? 

 


Svar #3
14. maj 2013 af 776 (Slettet)

hvordan finder man 0 punktet er det ved at sæte f'(x)=0?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Tag dog en ting af gangen.

Har du fundet f '(x) ? hvad fik du ?

slå monotoniforhold op i din matematikbog.


Svar #5
14. maj 2013 af 776 (Slettet)

f^' (x)≈2•x^(-0,5)-x


Svar #6
14. maj 2013 af 776 (Slettet)

vil du please fortællle mig hvad jeg skal herefter ? 


Svar #7
14. maj 2013 af 776 (Slettet)

er rigtigt at jeg gør det her:

f^' (x)=0
x=1,587401

f^' (1)≈1

f^' (2)≈-0,5857864


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Når f '(x)=0 er der min eller max

Når f '(x)>0 er funktionen voksende

Når f '(x)<0 er funktionen aftagende

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

Dit x=1,587401 for funktionens maksimum er korrekt (dog mere eksakt: x = 22/3)

så du har faktisk løst opgaven

Lige et vigtigt tip:

Matematik må ALDRIG haste!!!!!

Jeg vedhæfter en skitse

;-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. maj 2013 af mette48 (Slettet)

#9

hvad er monoteniforholdene bestemt til at være?

Jeg kan da ikke se det af ovenstående.

Der mangler stadig noget tekst, der giver et tydeligt svar.


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

# 10

Monotoniforholdene fremgår med al ønskelig tydelighed af skitsen

Jeg hjælper med forståelsen af opgaven - men '776' må selv 'skrive den ind'.

Hvis '776' har brug for yderligere, må hun melde sig og spørge, i stedet for bare at 'bestille' en færdiglavet opgave.

;-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Jeg mener ikke du skal give hende en færdig opgave, men det du skriver giver et falsk indtryk af at hun nu kender monotoniforholdene. Det tror jeg ikke hun gør, hun ved stadig ikke, hvad monotoniforhold er.

Det bør hun selv læse sig til, hvilket også tidligere er foreslået.


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

# 12

Hun har da fundet f ' - fundet førstekoordinaten for maximet - og indsat nærliggende x'er for at konstatere, om det er et maks.. elller min.

Det kunne da tyde på, at hun har fat i noget.

Ellers kunne hun jo deltage med et spørgsmål

;-)


Svar #14
20. maj 2013 af 776 (Slettet)

Hej, Tusind tak for jeres hjælp og svare, jeg fik løst opgaven selv il sidst, dog med lidt besværeligheder der jeg ikke var sikker på jeg gjord det rigtigt, men tusind tak for i vil hjælpe! :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

- Det var godt at høre   ;-)


Skriv et svar til: HJÆLP matematik! det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.