Fysik

Beregn det tilførte arbejde..

14. maj 2013 af Bammm (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har kigget på en opgave et godt stykke tid.

1m3 luft tilføres en varme på Q=200 kJ
derved udvider luften sig ved konstant tryk
til 1,57m3. Trykket er 1atm.

Beregn det tilførte arbejde?
Beregn luftens tilvækst i indre energi?

Tak for hjælp hvis i gider :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2013 af peter lind

Arbejde = P*ΔV


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2013 af mathon

 

   A = P ΔV = (1 atm) • (0,57 m3) = (101325 Pa) • (0,57 m3) = (101325 N/m2) • (0,57 m3) = 75993,8 Nm =

                                                                                                                                   75993,8 J ≈ 76,0 kJ


Skriv et svar til: Beregn det tilførte arbejde..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.