Fysik

Opgave

14. maj 2013 af Bammm (Slettet)

Resistansen 380 ohm
spændingsforskel på 9 V

beregn den afsatte effekt i resistoren ?? :)

Beregn energien af lys med bølgelængden 538,2nm?

En vekselspænding veklser mellem -240V og 240V beregn effektværdien af spændingen ?

Bestem, potentialet i Punkt A når referencepunktet er punkt B
mellem a og b = 80 ohm og mellem b og c er det 180 og 200 ohm

Nogle opgaver jeg ikke li ved helt hvordan skal regnes, sidder og øver til eksamen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2013 af Lone110 (Slettet)

beregn den afsatte effekt i resistoren ?? :)

P = U2 / R ⇒ 9V2/380Ω =

P står for effekt, og enheden er W


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. maj 2013 af mathon

 

     Beregn energien af lys med bølgelængden 538,2 nm

 

                     Efoton = (h • c) / λ = (1239,84 eV·nm) / (538,2 nm) = 2,30 eV


Svar #3
14. maj 2013 af Bammm (Slettet)

#1 Tusinde tak :) 
#2 Tak fordi du gad at komme på banen Mathon :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2013 af mathon

 

     En vekselspænding veklser mellem -240V og 240V. Beregn effektværdien af spændingen

 

                                   Ueff = (240 V) / √(2) = 169,7 V


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2013 af mathon

"Bestem, potentialet i Punkt A når referencepunktet er punkt B
mellem a og b = 80 ohm og mellem b og c er det 180 og 200 ohm
"
,

 

                    er for ufuldstændig en tekst uden en skitse.


Svar #6
14. maj 2013 af Bammm (Slettet)

Mmmmmmmm, jeg har ikke en skitse desværre s:


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.