Matematik

Hurtig Hjælp til matematik!!!!!

14. maj 2013 af worldofvitra (Slettet) - Niveau: 8. klasse

jeg har 3 opgaver jeg ikke kan finde ud af.

mursten fremstilles af ler, der brændes på et teglværk

en mursten vejer 3,1 kg, inden den bliver tørret og brændt. under tørring og brænding fordamber vand, og den færdige sten vejer 2,3 kg

hvor meget vand fordamper ved tørring og brænding???

hvor mange procent falder stenens vægt ved tørring og brænding????

 

Når murstenene skal brændes, køres de på vogne gennem en lang ovn på 75 meter, hvor temperaturen varierer undervejs, en vogn er 2,5 m lang.

Hvor mange vogne kan der være i ovnen????

 

Tak på forhånd :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2013 af mathon

 

                 

                                              vægt
                       inden            3,1 kg
                       efter              2,3 kg
          fordampet vand

 

         på 3100 g mursten er der fordampet ??? g vand
         på 100 g mursten er der fordampet ??? g vand

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2013 af 123434 (Slettet)

en mursten vejer 3,1 kg, inden den bliver tørret og brændt. under tørring og brænding fordamber vand, og den færdige sten vejer 2,3 kg

hvor meget vand fordamper ved tørring og brænding???

3,1kg-2,3kg=0,8kg=0,8 l

hvor mange procent falder stenens vægt ved tørring og brænding????

0,8/3,1*100=ca 26%

75/2,5=30 vogne

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2013 af PeterValberg

Mængde af fordampet vand er forskellen på murstenes vægt før og efter brænding.
Du får resultatet i kg, - husk på at 1 liter vand vejer 1 kg (ca,)

Procentvis fald i vægt:

((Vægt før - vægt efter)/(vægt før))·100%

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

# 2

Undskyld - men jeg tror, at de elever, de stiller spørgsmålene, har større glæde af, hvis du fortæller dem fremgangsmåden, end hvis du bare regner deres opgaver for dem . . .

;-)

 


Skriv et svar til: Hurtig Hjælp til matematik!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.