Matematik

opgaver

16. maj 2013 af sarah199 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har en opgave der, skal løses uden hjælpmidler og jeg kan slet ikke find ud af det, vil nogen være sød og vis mig hvordan an løser opgaven?

 

funktion f(x)=b*a^x    opfylder, at f(3)=1 og f(6)=8 

bestem tallene a og b. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2013 af PeterValberg

Se her hvordan [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
16. maj 2013 af sarah199 (Slettet)

tak peter, jeg hr lige lavet den, men ville lige tjek om det er rigtigt:

 

a= 8-6√1/3 = √1 = 1

a=1 

b= f(x)/a^x = 1/1^3= 1

b=1

 

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2013 af PeterValberg

De kendte punkter:

(x1,y1) = (3,1)

(x2,y2) = (6,8)

a = (6-3)√( 8/) = 3√8 = 2

b = f(x)/ax = 1/23 = 1/8

Forskrift: 

f(x) = (1/8)·2x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
16. maj 2013 af sarah199 (Slettet)

tusind tak


Skriv et svar til: opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.