Matematik

Matematik

16. maj 2013 af Bingo2 (Slettet)

Hej! Jeg ville høre om der var nogle venlige sjælde derude, som ville hjælpe mig med følgende opgave:

På figuren ses banen for et kuglestød indtegnet i et koordinatsystem med enheden 1 m på akserne. Kuglens bane kan beskrives som en del af grafen for funktionen
f ( x ) = 0,05x^2 + 0,8x + 2,3 .
a) Bestem længden af kuglestødet.
b) Bestem kuglens maksimale højde over jorden.

Opgaven med figur kan ses i linket:

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF12/Proever%20og%20eksamen/120815%20Mat%20B%20stx.ashx 


Svar #1
16. maj 2013 af Bingo2 (Slettet)

På forhånd tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #2
16. maj 2013 af mathon

 

 

a)

      kastlængde
                              -0,05x2 + 0,8x + 2,3 = 0    og x > 0

                                              x ≈ 18,5

 

b)
         maksimal kasthøjde er toppunktets 2.koordinat

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. maj 2013 af SuneChr

a)  Løs    f (x1)  =  0

b)  Løs  f ' (x0)  =  0     Find dernæst   f (x0)    eller benyt toppunktsformlen direkte.


Svar #4
16. maj 2013 af Bingo2 (Slettet)

10000 tak :)


Svar #5
16. maj 2013 af Bingo2 (Slettet)

Jeg har lidt problemer med b'eren! Kan i se hvad jeg har gjort galt?

Vedhæftet fil:matematik.jpg

Svar #6
16. maj 2013 af Bingo2 (Slettet)

Please hjælp 


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. maj 2013 af SuneChr

# 5

Du har lidt bøvl med fortegnet for a .

d = 0,82 - 4·(- 0,05)·2,3  =  1,1


Svar #8
16. maj 2013 af Bingo2 (Slettet)

TAAAAAAAK :D


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.