Matematik

Matematik FSA 2013 - Opgavehjælp

16. maj 2013 af Jaaaa0001 - Niveau: 9. klasse

Jeg sidder her timerne derpå og vurderer min problemregningsopgave.

Jeg synes, at den i år var vildt svær!

 

Jeg er lidt i tvivl om følgende opgaver:

- Opg. 2,3

Udregn, hvor mange ugler der er plads til i kassen. Jeg har ikke målene på kassen lige nu, men det kunne være, at der var nogle som havde svaret :)

 

- Opg. 5.4

- Hvordan kan du, uden at måle, vide at figuren er en regulær femkant?

 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2013 af Krabasken (Slettet)

- Vi mangler opgaverne med de nødvendige oplysninger . . .

;-)


Svar #2
16. maj 2013 af Jaaaa0001

Dem har jeg ikke, men jeg tænkte, at dem, der har været til eksamen i dag, ville kunne fortælle, hvordan de havde gjort.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2013 af Umuligt (Slettet)

Jeg kan ikke huske opgaven, men fandt frem til, at der var plads til 8 ugler.

Omridset af femkanten var dannet af seks femkanter, hvoraf den ene var placeret i midten. Figuren var altså dannet af fem femkanter, og da en sidelængderne og vinklerne på en femkant er lige store, må den storefigur også være en regulær femkant.


Svar #4
16. maj 2013 af Jaaaa0001

Okay, tak, lige hvad jeg havde brug for :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2013 af Umuligt (Slettet)

Det var i øvrigt svært i år. Plejer at få 12 taller her, men regner nok med syv. Opgave 2.2 med skitsen lavede jeg slet ikke, og har nok lavet en fejl ved opgaven, hvor jeg skulle finde medianen for 9.b. Mine forklaringer i femkantblomsten var nok også lidt halvsløje, så de giver ikke fuldt point.

Opgave 2.2 er -4 point og får nok 2 for 4.5. Et hav af småfejl også. 7 tal, men det var også svært. Havde fuldstændig terpet sinus, cosinus og tangens - uheldigvis er der intet af dette.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. maj 2013 af AnHansen (Slettet)

#3 Jeg fandt frem til 7 ugler..:/

Ja jeg havde sidet og terpet sinus, cosinus og tangens og jeg havde også kigget på parabler... Det var lidt øv men jeg synes prøven tog meget laaang tid blev kun lige akkurat færdig og plejer altid at være færdig en time før!...


Svar #7
16. maj 2013 af Jaaaa0001

Jeg brugte cosinus i 5.5?


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. maj 2013 af Umuligt (Slettet)

Jeg kan som sagt ikke huske opgaven.

Men i 1.4 giver det ikke et anderledes resultat?

19.95/40=0.49875.

100*0.49875=49,8

Du har i øvrigt skrevet i 5,5, at han ikke har ret, men det mener jeg altså han har.


Svar #9
16. maj 2013 af Jaaaa0001

I opg. 5.5 skulle man bevise om Mikael havde ret eller ej. Han mente at siden i en femkantsblomst er 12 cm (se vedlagte billedes blå linje) Her brugte jeg cosinus til at beregne længden af trekantens grundlinje. Altså jeg halverede trekanten ned gennem midten, så der var en retvinklet trekant at beregne cosinus på. Jeg fik grundlinjen af trekanten til at være 3,1 cm og så plus 5 + 5 cm, som siderne i femkanten var, så giver det altså 13,1 cm og ikke 12 cm :)

 

http://billedeupload.dk/?v=hB9MV.jpg


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. maj 2013 af patrickbc (Slettet)

Jeg skrev 7 ugler, rundet ned fra et eller andte 7,3 eller der omkring.

Ved femanten skrev jeg noget lignende: Da vi ved at hjørnerne i den store femkant består af regulære femkanter, må vinklerne derfor være de samme. Vi kan der af konkludere at det store polygon er regulær.

Og med henhold til karakterer.

Sidste år måtte man have: 4 til 5 hele fejl (Hvor man slet ikke har lavet opgaven eller har lavet både udregning og facit forkert) for at få 12. Og 7 til 10 fejl hele fejl (afhængig af sværhedsgrad) for at få 10... Så tvivler på at du behøver være alt for nervøs :-)

Og til Bangow, jeg har brugt en lignende cosinus metode og fik det samme :-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. maj 2013 af hejhejhejhej2 (Slettet)

I 1.4 har jeg gjort således:

 

19,95/60 = 0,3325

0,3325 * 40 = 13,3

19,95 + 13,3 = 33,25

 

Og så regnede jeg efter om det var rigtig, ved at sige:

33,25 : 100 =0,3325

0,3325 * 60 =19,95

 

Derfor er denne metode rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. maj 2013 af patrickbc (Slettet)

Til L45...

Jeg brugte...

19,95 / 60 = 0,3325

0,3325 * 100 = 33,25

Lidt enklere end din men får jobbet udført :-)


Svar #13
16. maj 2013 af Jaaaa0001

I 1.4 kunne man også tage 19,95 og dividere med 6 og herefter gange med 10 :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. maj 2013 af lalul (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig med 2,1 :)

Jeg svarede 6 dele men min ven sagde at det var 7 dele? det var angående redekassen, hvor mange dele man skulle bruge


Brugbart svar (0)

Svar #15
16. maj 2013 af lalul (Slettet)

I 1,4 kunne man forresten sige 19,95/0,6 :)


Brugbart svar (0)

Svar #16
16. maj 2013 af Umuligt (Slettet)

Jeg har fejlet bigtime i 1.4. Den kan give 4 point. Jeg har skrevet

19,95/40=0.49875.

0.49875*100=49,8

Hvis jeg får 1 point for dette, vil jeg få 10. Får jeg 2 point, vil jeg få 12. Hvad tror I censor giver mig for den opgave, jeg har trods alt lavet den og tankerne bag er da til at forstå?


Brugbart svar (0)

Svar #17
16. maj 2013 af Magn3132 (Slettet)

Hvordan ved du hvad de forskellige opgaver vil give?


Brugbart svar (0)

Svar #18
16. maj 2013 af Umuligt (Slettet)

http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Folkeskolen/Afsluttende-proever/Om-afsluttende-proever/~/media/UVM/Filer/Udd/Folke/PDF13/130516%20Pointfordeling%20FSA%20Maj%202013%20matematik.ashx

Hvor mange point vil sådan en fejl give mig?


Brugbart svar (0)

Svar #19
16. maj 2013 af lalul (Slettet)

Hvor har du fundet hvilke af opgaverne der giver et bestemt antal point? :)


Brugbart svar (0)

Svar #20
16. maj 2013 af patrickbc (Slettet)

Det ligger allerede på uvm.dk

 

Jeg tror du er heldig hvis du får et point for den :-) Men endnu ved vi jo ikke hvor mange point du skal have for at få 12 eller om du får/mangler point (100% sikkert) andre steder.


Forrige 1 2 3 4 Næste

Der er 65 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.