Matematik

Vektor opgave

19. maj 2013 af Jelly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Er der nogle der kan hjælpe mig følgende opgave:

a) I et koordinatsystem i planen er givet punkterne A(3,4), B(1,-2) og C(-2,5) 

b) Bestem projektionen af vektor AC på vektor AB

c) Bestem gradtallet for vinkel A i trekant ABC

d) Bestem koordinatsættet til fodpunktet F for højden fra C på siden AB

e) Bestem arealet af trekant ABC

 

Håber på respons!

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2013 af mathon

 

                     AC = [-5,1]           |AC| = √(26)

                     AB = [-2,-6]          |AB|2 = 40

                     AC AB = [-5,1] • [-2,-6] = 10 + (-6) = 4

 

b)
                                 
AC AB              4
                     ACAB = ---------- AB  = ---- • [-2,-6] = [-(1/5) ; -(3/5)]
                                    |AB|2                40           
           

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2013 af PeterValberg

FriViden.dk har mange gode videoer om emnet: [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2013 af mathon

c)
                                     AB AC
                     cos(A) = ----------           
                                    |AB•|AC|

 

                                           4
                     cos(A) = ----------  =  0,124035        
                                    √(26•40)

                     
                     A = cos-1(0,124035) = 82,9º

                           


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2013 af mathon

d)      
      når D er fodpunktet for hc
      haves
                         OD = OA + AD = OA + ACAB = [3,4] + [-(1/5) ; -(3/5)] = [3,4] + [-0.2 ; -0.6] = [2.8 ; 3.4]


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. maj 2013 af mathon

d) fortsat

     Et punkt har samme koordinater som dets stedvektor.

                          D = (2.8 ; 3.4)

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2013 af mathon

 

                hc = |CD| = √(4,82+1,62) = 5,06

                T = (1/2) • hc • |AB| = (1/2) • 5,06 • √(40)


Svar #7
19. maj 2013 af Jelly (Slettet)

Jeg har tænkt at d) kunne laves sådan her:

Fodpunktet F for højden fra C på AB ligger på linjestykket AB og vektoren AF er netop projektionen af vektor AC på vektor AB, hvorfor:

vektor AF =((AC*AB )/ AB  * AB/AC) og får AF = (0,25 ; 0,74)

For at finde fodpunktet gør jeg følgende:

OF = OA + AF = (3,24 ; 4,74)

 Jeg får ikke det samme som du får D = (2.8 ; 3.4) ?


Svar #8
19. maj 2013 af Jelly (Slettet)

Til e) har jeg fået arealet til at være 32 ?


Skriv et svar til: Vektor opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.