Matematik

spg. matematik

21. maj 2013 af Aleynaa

Hej. Jeg skal have hjælp til den vedhæftede fil. På forhånd mange tak. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

a) Benyt formlen for beregning af cosinus til vinklen v mellem to vektorer

cos(v) = (ab) / (|a||b|)

b) Benyt formlen for beregning af arealet af det fv vektorerne a og b udspændte parallelogram:

A = |det(a,b)| = |âb|

c) Benyt udtrykket for projektionen af en vektor på en anden vektor.


Svar #2
21. maj 2013 af Aleynaa

a)

Skal man først skalarproduktet og derefter længderne? - derefter kan man jo komme frem til vinklen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke væsentligt, i hvilken rækkefølge man beregner de to faktorer, der indgår i udtrykket for cos(v). Man beregner ab , og |a|·|b| , og beregner så forholdet mellem disse to tal.


Svar #4
21. maj 2013 af Aleynaa

I min bog står der nemlig at jeg skal finde skalarproduktet først.

Jeg har beregnet skalarproduktet til:


1*(-3)+2*2 = -3+4 = 1

Derefter er det så længderne? kan jeg ikke gøre det på den måde


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, det spiller som sagt ingen rolle, i hvilken rækkefølge man beregner de indgående faktorer.


Svar #6
21. maj 2013 af Aleynaa

Jeg er kommet frem til




cos(0.1349527665)=

                          0.9909076873


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvad har det med opgaven at gøre? Man skal først beregne cos(v) og dernæst vinklen v selv.

Beregn |a| og |b| og beregn så cos(v).


Svar #8
21. maj 2013 af Aleynaa

Jamen så har jeg nok ikke forstået det helt? :/


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Beregn ab , |a| og |b|, og indsæt det så i formlen

cos(v) = (ab) / (|a||b|) .

Skalarproduktet ab har du allerede beregnet til 1. Endvidere finder man

|a| = √5

|b| = √13


Svar #10
21. maj 2013 af Aleynaa

Når man har gjort det skal man så ikke 

cosv = 1 / √5*13 ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Jo, med passende brug af parenteser

cos(v) = 1 / ((√5) · (√13)) = 1 / √65

Beregn nu vinklen v.


Svar #12
21. maj 2013 af Aleynaa

Jeg får det samme

             cos(v) 1/   √65 =         0.9999976568


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Jeg ved ikke, hvad du laver her. Efter at have beregnet cos(v) = 1 / √65 , beregner man vinklen v selv

v = cos-1(1/√65) = ...

Og 1/√65 er ikke lig med 0,9999976568 .


Svar #14
21. maj 2013 af Aleynaa

Nååår ja nu kan se fejlen det giver 82.87498363 :) - det  har jeg gjort ligefra starten af det var derfor det ikke gav mening


Svar #15
21. maj 2013 af Aleynaa

-fejl


Brugbart svar (0)

Svar #16
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja, det er den korrekte vinkel i grader.


Svar #17
21. maj 2013 af Aleynaa

Okay har jeg nu løst opgave 1. 

Opgave b er det determantmetoden man skal benytte`


Brugbart svar (0)

Svar #18
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Det er forklaret i #1. Ja, man kan benytte determinantmetoden.


Svar #19
21. maj 2013 af Aleynaa

Jeg forstår ikke hvorfor man skal bruge determinantmetoden, da der ikke er en ligning ?


Brugbart svar (0)

Svar #20
21. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#19

Du blander determinantmetoden til løsning af et ligningssystem sammen med determinantmetoden til beregning af arealet af det af to vektorer i planen udspændte parallelogram.

Som omtalt i #1 er det ikke nødvendigt at beregne dette areal som en determinant af de to vektorers komponenter.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.