Matematik

2 ligninger 2 ubekendte, hjælp

22. maj 2013 af tokevare - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har følgendende opgave som jeg ikke rigtig kan gennemskue.

 

Til en skolefest inviteter festudvalget 8.-10. klasses elever og gæster udefra. Prisen er 25 kr. for skolens elever og 55 kr. for gæster. Der kom i alt 5520 kr. ind ved billetsalget, og udvalget havde solgt 48 flere elevbilletter end gæstebilletter. Bestem antallet af elevbilletter og gæstebilletter.

 

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2013 af PeterValberg

Opstil to ligninger med to ubekendte:

Antal elevbilletter:     x
Antal gæstebilletter: y

i)  25x + 55y = 5520
ii)     x = y + 48

indsæt udtrykket for x (fra ii) i den første ligning (i) og løs for y, - find derefter x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
22. maj 2013 af tokevare

Tak for hjælpen.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2013 af 123434 (Slettet)

i)  25x + 55y = 5520
ii)     x = y + 48

       x-y=48

25x-25y=1200

25x+55y-(25x-25y)=4320

25x+55y-25x+25y=4320

80x=4320

x=54

54=y+48

y=6

Der er gået et eller andet galt i min løsning af ligningen.

 

 

 

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det bliver jo

80y = 4320

og dermed

y = 54

og så

x = 54+48


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2013 af 123434 (Slettet)

Ok. Kom til at forbytte x og y . Så det var derfor jeg havde forkert svar.


Skriv et svar til: 2 ligninger 2 ubekendte, hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.