Matematik

Matematik - Hjælp :-I

24. maj 2013 af Jose1235 (Slettet)

Hej, jeg ville blive virkelig glad, hvis nogen kunne hjælpe mig, så jeg kan komme vidre.

 

På Dalum Papirfabrik i Odense starter papirfremstillingen med en 'suppe', der består af vand og fibre. 99 % af vægten af vand og 1 % er fibre. Vandet dampes væk, og fibrene bliver til papir. Den ene procent fibre bliver til 117.000 tons papir hvert år.

3,1) Hvor mange tons 'suppe' bruger fabrikken om året? 100*117000 = 117000000 tons suppe

3,2) Hvor mange tons vand bruger fabrikken om året? 99*117000 = 11583000000 tons vand

3,3) Hvor mange liter vand bruger fabrikken om året? 11583000000*1000 = 11583000000000 liter vand

 

Dalum papirfabrik ejer også en fabrik i Næstved, Magemølle, hvor der fremstilles fibre ud af genbrugspapir. Hvert år behandler Maglemølle 113000 tons genbrugspapir. Det bliver til følgende produkter:

Produkt.                    Vægt                 Bruges til

Brugbare fibre        69 000 tons           Papirfremstilling

Restaffald               40 500 tons          Råvare ved fremstilling af cement

Restaffald               2000 tons             Brændes på nærmeste kraftvarmeværk

Biologisk slam        1500 tons             Gødning på landbrugsjord

 

3,4) Hvor mange procent af genbrugspapiret bliver til brugbare fibre?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn, hvor stor en del 69000 tons udgør af af 113000 tons, udtrykt i %.


Svar #2
24. maj 2013 af Jose1235 (Slettet)

Og hvordan gør jeg det? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Beregn

(69000/113000) · 100%


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Dine svar på spørgsmålene 3.1, 3.2 og 3.3 er ikke korrekte.


Svar #5
24. maj 2013 af Jose1235 (Slettet)

Jo, de er. Min lærer har hjulpet mig med dem :-D

 


Svar #6
24. maj 2013 af Jose1235 (Slettet)

= 61,06 


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, de er ikke korrekte. Der er for mange nuller i dine resultater.

3.1    117.000 · 100 = 11.700.000    (du har et 0 for meget)

3.2    117.000 · 99 = 11.583.000     (du har tre 0er for meget)

3.3     11.583.000 · 1000 = 11.583.000.000  (du har tre 0er for meget).


Svar #8
25. maj 2013 af Jose1235 (Slettet)

Nå, det er så min fejl. Tak :-)

 


Svar #9
25. maj 2013 af Jose1235 (Slettet)

Kan du så også hjælpe mig med denne?

På Dalum Papirfabrik arbejder de døgnet rundt, alle årets dage. Der arbejdes på skiftehold. Et skiftehold på 25 mand kan betjene alle maskinerne. En ansat arbejder i 35 timer om ugen i 46 uger om året.

3,6) Hvor mange timer arbejder en ansat på et år? 35*46 = 1610 timer

3,7) Hvor mange timer er der på et helt år? 24*365 = 8760 timer

3,8) Hvor mange skiftehold kan Dalum Papirfabrik klare sig med? HJÆLP :-D


Svar #10
25. maj 2013 af Jose1235 (Slettet)

Og hvad med 3,4) i toppen?


Svar #11
26. maj 2013 af Jose1235 (Slettet)

Hjælp?


Skriv et svar til: Matematik - Hjælp :-I

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.