Matematik

eksponential funktion

25. maj 2013 af annie4567 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg skal op til skriftlig matematik på onsdag og sidder derfor og øver mig på sættet fra eksamen i går.

Jeg er lidt i tvivl om denne opgave:

 

Ifølge en opgørelse stiger det årlige antal af nye lungekræftpatienter blandt kvinder i Danmark med 1,3 % om året efter 2010. I 2010 var der 2038 nye tilfælge af lungekræft blandt kvinder i Danmark.

a) indfør passende variable, og opstil en model, der beskriver udviklingen i det årlige antal nye lungekræfttilfælde blandt kvinder i Danmark.

f(x)=2010*2038^1,3

Er denne rigtig ?

 

m(x)=2244 * 0,99x

hvor m(x) er det årlige antal nye lungekræfttilfælde til tidspunktet x (målt i antal år efter 2010)

b) hvornår er det årlige antal nye lungekræftpatienter ifølge de 2 modeller end for mænd og kvinder?

 

Hvad skal jeg gøre i opgave b? skal jeg sætte de to funktioner over for hinanden ? 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2013 af peter lind

Du skal bruge kapitalformlen K= K0(1+r)x  hvor x er antal år efter 2010 og K0 er antal kræfttilfælde år 2010

I b skal du sætte de 2 funktioner lig hinanden og løse den herved fremkomne ligning


Svar #2
25. maj 2013 af annie4567 (Slettet)

vil den så  hedde noget i stil af : K=2038(1+r)^1,3


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2013 af peter lind

Nej 2038(1+0,013)x


Skriv et svar til: eksponential funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.