Matematik

Differentiere f(x) = (x+1)*e^x

25. maj 2013 af AnneSofieOelund (Slettet)

Hej alle

 

Jeg vil gerne have forklaret reglen bag differentieringen af ligningen f(x) = (x+1)*e^x

Næste trin skulle være følgende: f '(x)=((x+1)*e^x)'

og derefter = (x+1)'*e^x+(x+1)*(e^x)'

Men jeg forstår ikke hvorfor og kan ikke finde frem til formlerne som er brugt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2013 af Spontaneous-123 (Slettet)

Først ganger du ind i parentesen:

f(x)=(x+1)*e^x=e^x*x+e^x

I det første led skal du bruge produktreglen for de to funktioner g(x)=x og h(x)=e^x, e^x'=e^x, 

så du får

 

f'(x)=2e^x+xe^x


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2013 af Euroman28

Det er jo følgende regel du anvender.

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Differentiere f(x) = (x+1)*e^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.