Matematik

Omskreven kvadrats areal.

26. maj 2013 af Augustthomsen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej allesammen.

Jeg er igang med en opgave, som lyder "Beregn arealet af det omskrevne kvadrat, når cirklens diameter er 10 cm."

Det eneste jeg ikke ved, er om den omskrevnes areal kun er de hjørne, hvor cirklen ikke er, eller om arealet er hele 

firkanten, hvor jeg skal lade som om cirklen ikke er der?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2013 af SuneChr

Hele kvadratets areal = 102

Cirklens areal = π·52

Så kan man jo trække fra, og kun få de fire hjørnearealer.

Den sidste løsning er sikkert den korrekte, da opgaven ellers synes triviel.


Svar #2
26. maj 2013 af Augustthomsen (Slettet)

Ja okay. Tak.

Så arealet, er altså kun de 4 hjørner?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2013 af SuneChr

Genlæs sidste linje i # 1

Arealet af punktmængden i de fire hjørner kan da skrives

Akvadrat - Acirkel  =  25·(4 - π)


Svar #4
26. maj 2013 af Augustthomsen (Slettet)

Okay. Tak!

 


Skriv et svar til: Omskreven kvadrats areal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.