Matematik

rettelse

26. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Er der nogen der kan tjekke mine svar:

 

a: -12*y = 0

 

b: 120 º

Vedhæftet fil: Hej1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2013 af uglen8923 (Slettet)

Planens ligning er 3x+3y+2z-6=0 og vinklen mellem planerne er 79.5 grader.


Svar #2
26. maj 2013 af namnamG (Slettet)

jeg skal jo bestemme en ligning i opgave a?


Svar #3
26. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Den du har skrevet er for den anden plan :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2013 af uglen8923 (Slettet)

Nej, det er for planen ABD. Jeg har fundet krydsproduktet af AB- og AD-vektorerne og ganget dem med -0,5 for at finde normalvektoren. Den anden plan hedder næsten det samme, men kun næsten :-)


Svar #5
26. maj 2013 af namnamG (Slettet)

-6*x+12-6*y-4*z = 0 

Det får jeg linjen til og 98.17 grader !


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvilken linje taler du om her?

I a) skal man bestemme en ligning for planen ABD . En normalvektor til planen er vektoren

n = AB × AD = [-2 ; 0 ; 3] × [-2 ; 2 ; 0] = [-6 ; -6 ; -4] = -2·[3 ; 3 ; 2]

Din ligning i #5 er den samme som ligningen i #1.

b) Vinklen mellem de to glasflader bestemmes som vinklen v mellem de to fladers normalvektorer , dvs mellem 

[3 ; 3; 2] og [-3 ; 3; 2] .

Begge vektorer har samme længde, så man finder

cos(v) = 4/22 = 2/11 , hvorved

v = 79,524º (som anført i #1).

Du har bestemt en vinkel, der er tæt ved supplementvinklen til v.


Svar #7
27. maj 2013 af namnamG (Slettet)

Hvor finder du 4/22 fra? :)


Svar #8
27. maj 2013 af namnamG (Slettet)

og skal denne vektor omskrives til: [-6 ; -6 ; -4] = -2·[3 ; 3 ; 2]


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Man finder ved beregning, at

[3 ; 3 ; 2]  [-3 ; 3 ; 2] = 4 ,

og at

| [3 ; 3 ; 2] | = | [-3 ; 3 ; 2] | = 32 + 32 + 22 = 9 + 9 + 4 = 22 ,

hvorfor

cos(v) = 4/22 = 2/11

 

#8

Det er lidt simplere at benytte [3;3;2] som normalvektor end [-6;-6;-4] .


Skriv et svar til: rettelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.