Matematik

Matematik!

26. maj 2013 af ffffj (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en model kan sammenhængen mellem det antal æg, en skildpadde lægger, og længden af skildpaddens rygskjold beskrives ved

f ( x) = -0.009425*x2+5,857*x-899,9 

Hvor f ( x) er det antal æg skildpadden lægger, og x er længden af skildpaddens rygskjold
(målt i mm).

a)Tegn grafen for f , og bestem det antal æg, en skildpadde lægger, når skildpaddens rygskjold er 300 mm langt.

sætter 300 ind på x's plads i funktionen: dette giver 14,35. --> den lægger derfor 14 æg? 

b) Bestem rygskjoldets længde for en skildpadde, der lægger 6 æg.

6 = -0,009425*x2 + 5,857x - 899,9 (jeg isolere x)

Jeg får to resultater: 

x= 279,7 eller x=343,6 

Er begge opgaver rigtige løst? tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2013 af Yang (Slettet)

Jeg har ikke regnet opgaverne igennem, men fremgangsmåden er korrekt. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2013 af SuneChr

a)  Får det til 8,95 → 8

b)  Får det til  290 eller 331    og da det er mm, vil et helt tal være rimeligt at aflevere.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2013 af Monsisten (Slettet)

tak


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2013 af Monsisten (Slettet)

double post sorry


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2013 af Monsisten (Slettet)

triple post..... sorry igen


Skriv et svar til: Matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.