Matematik

Geometri

28. maj 2013 af gymelevv (Slettet) - Niveau: A-niveau

Den ville åbenbart ikke vedhæfte filen -.-

Prøver igen...


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2013 af Avi86 (Slettet)

Hvor er figuren???


Svar #2
28. maj 2013 af gymelevv (Slettet)

Jeg er i tvivl om følgende opgave:

Benyt |BC|=√(49-x2) til at vise at d=(x·√(49-x2))

Figuren er vedhæftet - det er opgave 15a.

På forhånd tak!

Vedhæftet fil:Matematik opgave 15.docx

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2013 af Avi86 (Slettet)

Okay.

For at vise at |BC| = √(49 - x2) benyttes pythagoras.

For at vise at d = (x*√(49 - x2))/7 benyttes arealformlen


Svar #4
28. maj 2013 af gymelevv (Slettet)

Skal jeg så først bestemme arealet?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2013 af Avi86 (Slettet)

Du skal først bestemme |BC|, Dernæst finder du arealet, således

     A = 1/2 * h * g, hvor h = |BC| og g = x

Dette fundne areal sætter du lig 1/2 * d * 7.


Svar #6
28. maj 2013 af gymelevv (Slettet)

Åh ja, selvfølgelig! Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. maj 2013 af xkathrinex (Slettet)

Jeg kan ikke få det til at gå op, vil en hjælpe, evt. med skærmbillede? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. maj 2013 af Avi86 (Slettet)

Du har pythagoras formel c2 = a2 + b2. Her er c = 7m, a = x og b = |BC| (den som skal findes).Når du indsætter dette i formlen får du at

      72 = x2 + |BC|2  <=>  |BC| = √(49 - x2)

Til at vise d, benytter du arealformlen A = 1/2 * h * g. Du jar altså at arealet af trekanten er

     A = 1/2 * x * |BC| = 1/2 * x * √(49 - x2).

Men du kan også finde arealet hvor |AB| er din grundlinje i stedet for |AC eller |BC| som ovenover. Dette giver et udtryk hvor d indgår, således

     A = 1/2 * 7 * d

Da disse 2 arealer er det samme, da der er tale om den samme trekant, kan de sættes lig hinanden. Således fås udtrykket

     1/2 * 7 * d = 1/2 * x * √(49 - x2)  <=>  7 * d = x * √(49 - x2)  <=>  d = (x * √(49 - x2)) / 7

Dermed er det vist.


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.