Matematik

Mundtlige matematik

28. maj 2013 af hejmedddi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej en af spørgsmålene i mundtlige Mat A lyder sådan:

Gør rede for de eksponentielle funktioner og deres grafiske billede.
Udled formlen til bestemmelse af grundtallet a, og gør rede for
differentialkvotienten af
f(x) = a^x . herunder bestemmelse af e (Eulers tal)
Fortæl kort om løsningen af differentialligningen: y’ = a*y

Jeg er lidt lost fra redegørelsen diff. kvotient af a^x og frem. Min lærer gennemgik spørgsmålet, og gennemgangen har jeg også den vedhæfter jeg lige. Men jeg forstår ikke, hvad han har lavet. Hvis der er nogen som gider at kigger på det og forklarer det, vil jeg sætte en kæmpe pris på :)

Det skal siget, at jeg har selv prøvet alt, hvad der stod i min magt for at forstå nogenlunde, hvad han har gjort, men uden held :(

Vedhæftet fil: 15+maj+2013+extra+A.pdf

Svar #1
28. maj 2013 af hejmedddi (Slettet)

Det som jeg vil have en forklaring på er fra s. 4-6 i det vedhæftet fil. Resten kan jeg godt selv :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2013 af peter lind

Du bør hellere se i din bog end i egne noter. Noter er generelt alt for korte og uden forklaring.

Spørgsmålet er iøvrigt afhængig af hvordan du har fået defineret eksponentialfunktionen.

Kan du ikke komme med en mere præcis beskrivelse af hvad du ikek forstår


Svar #3
28. maj 2013 af hejmedddi (Slettet)

#2 

Jeg har kigget i min bog (Matema10 A) og der kunne jeg ikke finde noget om det. Det jeg ikke forstå er redegørelsen af differentialkvotienten af a^x, og hvordan jeg kommer fra det til at bestemme e (eulers tal) og hvilken relation har de nævnte ting med differentialligningen y'=a¤y


Skriv et svar til: Mundtlige matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.