Matematik

Differentiering

28. maj 2013 af rouladen25 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

 

Jeg har lidt problemer med en differentialligning. 

Skal eftertjekke om f(x) = x*ex + 3x,   er løsning til ligningen

y' = y + (y/x) -3x

Differentiere ved hjælp af produktreglen: 

f(x) = x*ex+3x

den ene funktion, g = x

anden funktion,    h = ex+ 3x

 

g'= 1   og    h' = ex+ 3

Produktreglen: g * h' + g' * h           -->

x(ex+3) + 1(ex+3x)

x * ex + 3x + ex + 3x 

 

Ved ikke helt hvad jeg skal gøre nu, og om ovenstående er rigtigt - har virkelig brug for hjælp!

Tak

Rouladen25


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du skal kun bruge produktreglen på leddet x·ex . Det andet led 3x differentieres særskilt.

(x·ex + 3x)' = (x·ex)' + (3x)' = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2013 af c_aastrup

Det er forkert desværre

Differentier følgende ved hjælp af sumreglen:

f(x) = x · ex + 3x

g(x) = x · ex

h(x) = 3x

g kan differentieres ved hjælp af produktreglen:

den ene funktion, k(x) = x

den anden funktion m(x) = ex

f' = g' + h' = k' · m + k · m' + h'

Er du med?


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.