Matematik

Bestem tallet k, vektor i rummet

29. maj 2013 af N007 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, nogen der vil hjælpe mig med spørgsmål c, i opgaven som er beskrevet længere nede. :-)

 

I rummet er følgende givet: En plan: 8x+5y-3z=10, samt punkterne A(0,3,4), B(-1,5,3), C(k,4,5)

 

a) Bestem en parameterfremstillling for den linje l, der er vinkelret på planen og som indeholder punktet A.

Mit SVAR:

l:   x   =  0            8

     y   =  3    +t     5

     z   =  4            -3

 

b) Bestem afstanden mellem punktet B og linjen l:

Mit SVAR:  

 Afstanden mellem punktet B og linjen l er  26 / (7*√(2)  = 2,6263  

 

c) Bestem værdierne af tallet k, således at den trekant som punkterne A,B, og C udspænder får arealet

T= (1/2) *√(50)

- Jeg er helt blank i dette spørgsmål, nogen der vil hjælpe???????  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Bestem k , så at

|AB × AC| = √50


Svar #2
29. maj 2013 af N007 (Slettet)

Det forstår jeg ikke :/

Jeg skal beregn |AB * AC| ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, |AB × AC| . Længden af vektorproduktet (krydsvektoren) AB × AC er netop arealet af det af vektorerne AB og AC udspændte parallelogram.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2013 af PeterValberg

#2 du burde være bekendt med krydsprodukt (vektorprodukt).
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestem tallet k, vektor i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.