Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte (let en)

30. maj 2013 af menthol1989 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej alle sammen. Ville høre om der var nogle, som kunne hjælpe mig med den her.

Er rigtig dårlig  til det, så ville høre om i kunne skrive den, skridt for skridt.

 

firma 1 = opstart 2000, og 250 i timen

frima 2 = opstart 4000, og 150 i timen

250x+2000=150x+4000
250x-150x=4000-2000
100x=2000

 

Det er hvad jeg selv har fundet frem til, indtil videre. Ved ikke om det er rigtigt, som sagt så er jeg rigtig dårlig til det :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2013 af Eksperimentalfysikeren

Det ser da meget godt ud. Nu mangler du at dividere med 100, så har du resultatet!


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Når du skriver ind bør du sætte lidt tekst på.

f.eks.

antal timer sættes til x

firma 1 = opstart 2000, og 250 i timen

frima 2 = opstart 4000, og 150 i timen

firma 1 udgifter bliver 2000+250*x

firma 2.......

Når udgifterne er lige store er

250x+2000=150x+4000
250x-150x=4000-2000
100x=2000

x=20

udgifterne er lige store når der arbejdes 20 timer (denne linie glemmes ofte, men er svaret på opgaven)

 

 

 


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte (let en)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.