Matematik

Funktioner broen

30. maj 2013 af Mrunknows (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nolge som kan hjælpe mig med disse opgaver så vil jeg være evig taknemmelig tak på forhånd

 

Figuren viser en tegning af broen, placeret i et koordinatsystem. X-aksen følger terrænet i bunden af sænkningen. Broen er symmetrisk omkring y-aksen.
Buen ATB er en parabel med toppunkt T=(0,30).
Buen AQB er en cirkelbue med en radius R=1000 og centrum C.
Punkt Q=(0,12).
Alle mål er i meter.
Mellem parablen og cirkelbuen ses en række skrå afstivninger. Den vandrette afstand mellem de punkter, hvor afstivningerne rammer cirkelbuen, er 12,5 m, som angivet på figuren
1. Opstil en ligning for hele cirklen.
2. Opstil en funktionsforskrift for den del af cirklen der indeholder cirkelbuen AQB samt definitionsmængden for denne.
3. Opstil en funktionsforskrift for parablen ATB.
Mellem punkterne D=(12,5; yD) og E = (15,6;yE) på parablen, ses en afstivning i broen.
4. Beregn y-koordinaterne til D og E.
5. Beregn længden af afstivningen DE.
6. Opstil en ligning for den linje l, der går igennem punkterne E og F.
Der skal opsættes et reklameskilt på trekanten CDT. Der antages i dette tilfælde at linjestykket CD er vandret og dermed parallel med x-aksen.
7. Udregn siderne, vinklerne og arealet af trekanten CDT.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Tegningen indeholder vist en del oplysninger, der er nødvendige for opgavens besvarelse.

Du kan måske finde hjælp i denne opgave

(Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk)


Skriv et svar til: Funktioner broen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.