Matematik

Matematik haster!!!

30. maj 2013 af brandy112 (Slettet)
Hej allesammen hvordan dividerer man et negativt tal med et positiv tal fx: -6/4. Og det omvendte altså 4/-6. På forhånd tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2013 af peter lind

Resultatet  bliver et negativ tal nemlig tallet du får ved blot at dividere cifrene og dernæst skifte fortegn De 2 eksempler giver -(6/4) = -3/2  og -(4/6) = -2/3


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. maj 2013 af mathon

metode:

               først bestemmes fortegnet

               dernæst divideres numeriskværdierne


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2013 af 123434 (Slettet)

-6/4=-1,5   4/-6=ca -0,67


Svar #4
30. maj 2013 af brandy112 (Slettet)

Dvs. at man bare halverer tallene eller hvad... ? :-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, man forkorter brøkerne. I dette tilfælde er 2 en fælles faktor i tæller og nævner, så den kan man forkorte med.


Svar #6
30. maj 2013 af brandy112 (Slettet)

Men hvad hvis der ikke var en fælles faktor som fx: -7/4 eller det omvendte ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så kan man ikke forkorte brøken yderligere.


Skriv et svar til: Matematik haster!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.