Matematik

Areal af trekant

31. maj 2013 af AndyNN (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg er stødt ind i et problem igen, desværre. Jeg har inddelt et kort i trekanter for at finde arealet af området.

Målestoksforholdet er 1:20.000.

f.eks. Har fundet trekantens areal på mit kort, 36,63 cm2. Nu skal jeg have arealet af det virkelige mål, hvordan gør jeg det? Får kun 7326 m2, synes ikke det passer da arealet mindst skulle være 100 ha = 1.000.000 m2

Jeg har brugt herons formel til at finde trekantens areal.

Jeg har gjort følgende:

A i m2 = (36,63*20000)/100 = 7326 m2

 

Er det helt forkert? Det ser i hvert fald ud til at give et forkert resultat, har brugt timer på at finde ud af hvad jeg gør galt.

Håber i kan hjælpe!


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal gange med kvadratet på det lineære skalaforhold, dvs. med 200002 .

Det blev også forklaret i din anden tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1351072#1351074

Det bliver så et areal på 1.465.200 m2 eller 146,52 ha .


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. maj 2013 af peter lind

For at få arealet i cm2 skal du gange med 200002 Tilsvarende  når du skal omregne fra cm2 til m2  skal du dividere med 1002


Svar #3
31. maj 2013 af AndyNN (Slettet)

Ahhh! Undskyld, det havde jeg helt overset! Mange tak! (:


Skriv et svar til: Areal af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.