Kemi

Skriftligt Kemi A STX 24 maj 2013

31. maj 2013 af ers (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

 

Er der nogen, som har en besvarelse af eksamenssættet fra den 24 maj 2013 i kemi A?? Eller bare facit??

 

Mvh


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. maj 2013 af peter09 (Slettet)

leder også efter en vejledne bevarelse skal op onsdag !


Brugbart svar (2)

Svar #2
31. maj 2013 af Jens6554545 (Slettet)

Det samme her :D


Svar #3
31. maj 2013 af ers (Slettet)

Vi må håbe på, at der er nogen som vil være venlige og ligge deres besvarelse ind :P


Brugbart svar (2)

Svar #4
31. maj 2013 af Jens6554545 (Slettet)

Hvis vi nu alle sammen lavede besvarelse, så kunne vi måske sammenligne resultaterne med hinanden, i stedet for at vente på at en ligger deres besvarelse ind?


Brugbart svar (2)

Svar #5
31. maj 2013 af peter09 (Slettet)

det kunne være dejligt. Sættet var nemlig lidt svært


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. maj 2013 af Jens6554545 (Slettet)

Har du lavet den færdig eller hvad? Er nemlig først lige i gang.


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. maj 2013 af peter09 (Slettet)

nej jeg har ikke lavet den færdig. jeg har blot kigget, lidt på den. synes at opgave 4 var svær.


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. juni 2013 af Hosai (Slettet)

God idé, Peter3333 (:

Jeg vil også være med. Jeg skal også op på onsdag (:


Svar #9
01. juni 2013 af ers (Slettet)

Hvaaaa .... er i klar til at sammenligne de første opg.? Jeg vil gerne sammenligne opgave 2 :)


Brugbart svar (1)

Svar #10
01. juni 2013 af peter09 (Slettet)

opgave 2?

fra sættet : http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/Proever%20og%20eksamen/Opgavesaet/130524_1stx131-KEM-A.ashx

a= du finder molare masse af soda og dividere med massen.

 

b)= finde pKB (slår den op i databogen) og derfra finder ph

c) er lidt usikker, man skal sikkert opstiller en ligevægt/titrerings reaktion.


Brugbart svar (1)

Svar #11
01. juni 2013 af Jens6554545 (Slettet)

Hej alle sammen

Her er mine resultater fra opgave 2

a) 0,19 M

b) 11,8

c)0,64 M


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. juni 2013 af peter09 (Slettet)

hvordan fandt du frem til c?


Brugbart svar (3)

Svar #13
01. juni 2013 af Jens6554545 (Slettet)

Jeg har først aflæst den tilsatte volumen af saltsyre i ækvivalenspunktet. Det er ca. 33 mL. Man kan finde stofmængden af den tilsatte saltsyre, idet vi både kender c=0,097 M og V=33 mL.

n=c*V=0,003201 mol

Det fremgår af reaktionsskeamet at saltsyre og NaOH reagerer i forholdet 1:1. Det må betyde, følgende

n(HCl) = n(NaOH)

Man kan nu bestemme koncentrationen af NaOH efter fortyndningen. Vi får, at

c=n/v=0,064 M

Koncentrationen af NaOH inden fortyningen kan så bestemmes, idet vi kender, at

c(før) = 0,064 M

V(efter) = 50 mL

V(før) =5,0 mL

du kan så bruge denne sammenhæng

c(før) *V(før) =c(efter)*V(efter)

c isoleres i ligningen og koncentrationen af NaOH bestemmes.

 

Hvordan har du da gjort det?


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. juni 2013 af peter09 (Slettet)

har gjort det påsamme måde har bare tastet forkert !


Svar #15
01. juni 2013 af ers (Slettet)

Nice, jeg har det samme resultat. Tak for løsning til c) :)

 

hvad med opgave 3 og 4? de er virkelig sværre :(


Brugbart svar (0)

Svar #16
01. juni 2013 af Jens6554545 (Slettet)

Har i lavet opgave 3 og 4? Jeg er nemlig nået et hvis stykke.


Svar #17
01. juni 2013 af ers (Slettet)

Nope kun opg. 3 a), hvilket jeg er sikker på du kan finde ud af :P


Brugbart svar (0)

Svar #18
01. juni 2013 af Jens6554545 (Slettet)

Du skal først finde ud af hvad man forstå ved "Amin". Et amin dannes ud fra ammoniak (NH3).

1) Hvis kun et H-atom er erstattet med et radikal: Primær amin

2) Hvis 2 H-atomer  er erstattet med to radiakaler: Sekundær amin

3) Hvis 3 H-atomer er erstattet med 3 radikaler: Tertiær amin

 

Hvis du så kigger på strukturformlen for de to stoffer, kan du nu ud fora ovenstående definitioner udlede hvad der er hvad:D


Svar #19
01. juni 2013 af ers (Slettet)

Nej nej, jeg mente, at jeg kun har lavet opg. 3 a) og ikke har lavet resten ^^

Men ellers tak for hjælpen!! :D


Brugbart svar (0)

Svar #20
02. juni 2013 af peter09 (Slettet)

har nogen lavet opgave 

3

e) ? er herre dårlig til HMNR


Forrige 1 2 3 4 Næste

Der er 75 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.