Matematik

EKSAMEN SPØRGSMÅL MATEMATIK

31. maj 2013 af Xenu (Slettet) - Niveau: C-niveau

 

JEG HÅBER DER ER NOGEN AF JER DER KAN HJÆLPE MIG MED AT FINDE EKSEMPLER PÅ DEM ALLE, JEG HAR EKSAMEN OM FÅ DAGE SÅ JEG HAR VIRKELIG BRUG FOR HJÆLP!!!!!!

 

Ligninger og formler:
Gør rede  for løsning af ligninger af forskellig type, herunder omformingsreglerne.

 

Procent- og rentesregning:
Gør rede for begrebet fremskrivningsfaktor. Gør rede for renteformlen og gennemsnitlig årlig rente, gerne med udgangspunkt i et konkret eksempel.

 

Procent- og rentesregning:
Gør rede for begrebet fremskrivningsfaktor og vis eksempler på anvendelse heraf. 
Forklar hvad der forstås ved indekstal, og vis eksempler på deres anvendelse.

Geometri:
Gøre rede for  begreberne sinus,  cosinus og tangens. Gøre rede for de formler der anvendes til beregning af ukendte sider og vinkler i retvinklede trekanter.

 

Geometri
Omtal de formler  der anvendes til beregning af ukendte sider og vinkler i en retvinklet trekant. Bevis  cosinusrelationerne i en vilkårlig spidsvinklet trekant.

 

Geometri
Omtal de formler  der anvendes til beregning af ukendte sider og vinkler i en retvinklet trekant. Bevis sinusrelationerne  i en vilkårlig spidsvinklet trekant.

 

Lineære funktioner
Forklar hvad der forstås ved en lineær funktion  y = ax + b.  Herunder begreberne  ligefrem proportionalitet, stigningstallet (a)  og begyndelsesværdien  (b). Vis hvordan man kan bestemme forskriften for en lineær funktion ud fra to punkter på grafen.

 

Eksponentielle funktioner
Forklar hvad der forstås ved en eksponentiel funktion y = bax .
Vis hvordan man kan bestemme forskriften for en eksponentiel funktion ud fra to punkter på grafen. Vis eksempler på eksponentielle ligninger.

 

Eksponentielle funktioner
Forklar hvad der forstås ved en eksponentiel funktion  y = bax .
Kom i den forbindelse ind på grafiske løsninger ved brug af enkeltlogaritmisk papir. Gør rede for begreberne fordoblings  – og halveringskonstant.

 

Potensfunktioner
Forklar hvad der forstås ved en potensfunktion  y = bxa og  vis eksempler på løsning af potensligninger. Kom i den forbindelse ind på grafiske løsninger ved brug af dobbeltlogaritmisk papir.

 

Statistik
Giv en forklaring på hvad der forstås ved grupperede og ugrupperede observationer. Gennemgå  herefter begreberne   frekvens, kummuleret frekvens,  sumkurve,  kvartilsæt og boxplot  for et grupperet observationssæt.  Forklar hvordan middeltallet beregnes.

 

Statistik
Giv en forklaring på hvad der forstås ved grupperede og ugrupperede observationer. Gennemgå  herefter begreberne   frekvens, kummuleret frekvens,  trappediagram, kvartilsæt og boxplot for et ugrupperet observationssæt.  Forklar  hvordan middeltallet beregnes.

 

Vækstmodeller 
Forklar hvad der forståes  ved  en matematisk model og specifikt ved en matematisk  vækstmodel med udgangspunkt i din projektopgave om vækstmodeller. Kom herunder ind på  metoder til at afgøre  hvilken matematisk vækstmodel  der passer bedst til et givet talmateriale.

 

HÅBER I KAN HJÆLPE

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2013 af Sapfort (Slettet)

Du dumper nok, hvis du ikke kan lave bare en af opgaverne alene.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2013 af mette48 (Slettet)

Du kan lige så godt bruge din matematikbog, til at læse i.

Der er ingen grund til at vi andre skal bruge tid på at skrive "en ny bog" til dig. Du læser den vel ikke engang, hvis vi gør.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2013 af PeterValberg

FriViden.dk har videoer, der omhandler alle de nævnte emner.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: EKSAMEN SPØRGSMÅL MATEMATIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.