Fysik

Beregn tiden for at fordampe vandet.

02. juni 2013 af cr8zy-tazz (Slettet) - Niveau: B-niveau

har denne opgave som har drillet mig denne weekend. håber der er en der kan hjælpe. opgaven er skrevet direkte af.

En el-kedel indeholder vand med massen 0.90kg og tempreaturen 8,0 grader C.

El-kedlen tilfører energi til vandet med effekten 1,7kW.

a) beregn tiden der går, for at fordampe halvdelen af vandet.


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. juni 2013 af peter lind

Tilført energi = effekt*tid.

Nødvendig energi

Opvarmning af vand til 100º  m*c*ΔT   m masse af vand, c vands varmefylde, ΔT temperaturstigningen

Fordampning af vand m*L hvor L er vands fordsampningsvarme


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2013 af dikkelmikkel (Slettet)

energien tilført per tid er givet ved effekten P = E/t

Fordampningsvarmen af vand :U =  2260kJ/kg

Så energien tilført  skal sættes lig fordampningsvarmen gange massen(se enhederne) plus den energi det koster at opvarme vandet

Pt = E = U * m/2 + m/2CΔT  <=> t = 1/2 * m / P (U+CΔT)


Svar #3
02. juni 2013 af cr8zy-tazz (Slettet)

Tak for hjælpen begge 2. 

 


Skriv et svar til: Beregn tiden for at fordampe vandet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.