Matematik

Hjælp - Matematik :-)

03. juni 2013 af Jose1235 (Slettet)

Hej, jeg kunne vildt godt tænke mig, at få hjælp med denne opgave, så ville jeg være vildt taknemlig.. :-D

En kopimaskine sættes til at forstørre fra A4 til A3, der er dobbelt så stort i areal. Der står på displayet, at maskinen forstørrer 141%

 

5,3) Giv en matematisk forklaring på, at en forstørrelse på 141% giver et dobbelt så stort areal.'

Hjælp, så¨ville jeg blive virkelig glad :-D

 

- Josefine J.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2013 af SuneChr

Du skal se på tallet √2

Hvad sker der med arealet, når et rektangels to sider ganges med √2  ?


Svar #2
03. juni 2013 af Jose1235 (Slettet)

Ehmm? Ja, hvad sker der så? Kan du uddybe noget mere? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2013 af SuneChr

A4    a·b

A3   (a√2)·(b√2)  =  ab· ?

Sammenlign visningen i displayet på kopimaskinen med √2 (= 1,41)


Svar #4
03. juni 2013 af Jose1235 (Slettet)

Ehhhmm... ? Er lidt låst:-(


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Når arealet gøres dobbelt så stort ved en simpel forstørrelse, vil afstande forøges med en faktor √2 . Det er normalt denne lineære forstørrelse, man angiver ved kopiering. Prøv nu at udtrykke

(√2) · 100%

ved et helt procenttal.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Hvis arkets sider er a og b er arealet ab


Hvis vi nu forstørrer med √2 ( = ca. 1,41) har vi arealet
 

(a*√2) * (b*√2)
 

= a*b*2
 

= 2ab

;-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juni 2013 af 123434 (Slettet)

1,41^2=1,41*1,41=ca 2


Svar #8
04. juni 2013 af Jose1235 (Slettet)

Så hvad kan jeg skrive?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Dette er ikke nogen diktat - så du må selv finde ud af, hvad du skal skrive

Men jeg kan gi' dig et lille tip:

Skriv det lissom du ville fortælle det til en kammerat, som gerne vil ha' det forklaret!

Er du med?

;-)


Svar #10
04. juni 2013 af Jose1235 (Slettet)

Hmm..

Jeg ville ikke have at i skal skrive svaret eller noget, men hjælpe mig til at forstå det:-)

Der er så mange forskellige indlæg, derfor bliver jeg forvirret og ved ikke, hvad jeg skal gøre.. :-(

Help me :-D


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Hvad forstår du?

Og hvad forstår du ikke?

;-)


Svar #12
04. juni 2013 af Jose1235 (Slettet)

A4    a·b

A3   (a√2)·(b√2)  =  ab· ?

Sammenlign visningen i displayet på kopimaskinen med √2 (= 1,41)

 

1,41^2=1,41*1,41=ca 2

 

To forskellige svar? Og hvordan skal man regne det ud? Der står jo man skal give en matematisk forklaring på det.. ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Prøv at genlæse # 6

- og hvis der så stadig er noget, du ikke forstår, så kom bare igen - !

Men læs det langsomt - og tænk over, hvad der står  ;-)


Svar #14
04. juni 2013 af Jose1235 (Slettet)

Så man skal bare sige: F.eks A*B*2


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

'Giv en matematisk forklaring på, at en forstørrelse på 141% giver et dobbelt så stort areal.'

Hvis du lige anfører, at 141% = 1,41 = √2

- så står resten af forklaringen faktisk helt grydeklar i # 6.

Forstår du det bedre nu?

;-)


 


Svar #16
05. juni 2013 af Jose1235 (Slettet)

(a*√2) * (b*√2)
 

= a*b*2
 

= 2ab
 

Så det er det? :-D


Brugbart svar (0)

Svar #17
05. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

- Du skulle jo gerne ha' det hele med . . .

ALTSÅ:

-----------

Hvis arkets sider er a og b, bliver arealet ab


Hvis vi nu forstørrer arket og dermed siderne til 141% ( = 1,41 = √2), bliver det nye areal 

(a*√2) * (b*√2)
 

= a*b*(√2)2

= 2ab

altså er det oprindelige areal blevet fordoblet.

------------

Så ar du fået det hele med  ;-)
 


Svar #18
05. juni 2013 af Jose1235 (Slettet)

Tak, hvad så hvis siderne er 90 og 70 cm. ?


Brugbart svar (0)

Svar #19
05. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

- Så sætter du bare 90 og 70 ind i stedet for a og b  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #20
05. juni 2013 af SuneChr

# 18   Papirformatet  70 × 90 cm opfylder da ikke kravet, da     70·√2  ≠  90

Et A4 ark har dimensionerne 21 × 29,7  cm

Lægges to af disse ark med den længste side mod hinanden, har vi A3 arket.

Tag et A4 og fold det. Så har vi A5 . Fold det igen så har vi A6 o.s.v.

Det oprindelige ark hedder A0 . Så kan du jo prøve at udregne dets format.

Du vil sikkert forstå opgaven bedre ved at lave lidt regnearbejde selv.

 


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.