Fysik

mekanisk arbejde?

03. juni 2013 af Star04 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. er der nogen der kan fortælle mig hvad mekanisk arbejde er ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2013 af chr42 (Slettet)

Ikke umiddelbart.

Jeg kan forklare, hvad vi forstår ved mekaniske energi og jeg kan forklare arbejde, men mekanisk arbejde siger mig ikke lige noget.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. juni 2013 af mette48 (Slettet)

I mekanik taler man om Arbejde = Kraft * Vejlængde i kraftens retning.

Hvis man løfter et lod 3 m lodret op (modsat tyngdekraftens retning) omdannes arbejdet

man udfører til beliggenhedsenergi, der senere kan omdannes til bevægelsesenergi, hvis man slipper loddet og lader det falde ned

Hvis nævnte lod har massen 2 kg er tyngdekraften på loddet F= M*g = 2 kg * g =19,63 N  (g=9,82 m/s2) og arbejdet for at løfte det bliverA= F*h =19,63N*3m =59 Nm


Skriv et svar til: mekanisk arbejde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.