Matematik

Ingen nulpunkt i y? X < o for tangent?

04. juni 2013 af Svindel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej se venligst vedhæftet billede. Kan ikke forstå der ikke er et nulpunkt i y da den jo tydeligt krydser på grafen? Og hvordan løser jeg 7.d?

Vedhæftet fil: 20130604_093908.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2013 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

se på grænseværdierne x gående mod 0 fra + og herefter fra -


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2013 af mathon

                Dm(f) = R \ {0,2}

               Bemærk asymptoterne

                          16(x-1)
               f '(x) = ---------
                          x2(x-2)2


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2013 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

hvorfor differentierer du den?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juni 2013 af mathon

 

                   Fordi
                               fortegnsvariationen for f '(x) bestemmer monotoniforholdene.


Svar #5
04. juni 2013 af Svindel (Slettet)

Forstår stadig ikke at y ikke har et nulpunkt? Hopper grafen bare lige over y-aksen?

Vil meget gerne også have hjælpe til spørgsmål 7.d.

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. juni 2013 af mathon

b)

 

                            0 = 1 - (8/(x2-2x))    x∉{0,2}

                            0 = x2 - 2x - 8

                               x = -2    v   x = 4


Svar #7
04. juni 2013 af Svindel (Slettet)

Tak for det fine svar. Jeg ved godt hvordan man finder nupunkterne for x men undre mig bare over at der ikke er et for y?


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. juni 2013 af mathon

d)
        tangentligning med hædningskoefficient -(3/4)

       
                          16(x-1)
               f '(x) = --------- = -(3/4)
                          x2(x-2)2

 

              16(x-1) = -(3/4) • (x2(x-2)2 ) 

              -64x + 64 = 3x2• (x2- 4x + 4)  og  x<0

             3x4 -12x3 + 12x2 + 64x - 64 = 0      og  x<0        som kun har roden -2

tangentligning med hældningstal -(3/4):

              y = -(3/4)•(x - (-2)) + f(-2)

              y = -(3/4)x - (3/2)
                        

                                                                 


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Linjen (ikke ligningen) y = -(3/4)x + 1 har hældningen -3/4

Altså skal du finde det sted på grafen, hvor hældningen (f ') osse er -3/4

Differentier og sæt f ' = -3/4

;-)


Svar #10
04. juni 2013 af Svindel (Slettet)

Bliver ved med at få det til y=-3/4x-7/2?


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. juni 2013 af mathon

#8


d)
        tangenten med hældningskoefficient -(3/4)

       
                          16(x-1)
               f '(x) = --------- = -(3/4)
                          x2(x-2)2

 

              16(x-1) = -(3/4) • (x2(x-2)2 ) 

              -64x + 64 = 3x2• (x2- 4x + 4)  og  x<0

             3x4 -12x3 + 12x2 + 64x - 64 = 0      og  x<0        som kun har roden -2

tangentligning med hældningstal -(3/4):

              y = -(3/4)•(x - (-2)) + f(-2)

              y = -(3/4)x - (3/2)
                        

                                                                


Svar #12
04. juni 2013 af Svindel (Slettet)

Ahhh fik den :D Takker!


Skriv et svar til: Ingen nulpunkt i y? X < o for tangent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.