Fysik

Udregning af modstande

06. juni 2013 af Prutskiden (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder med et problem, da jeg har lavet et lille eletrisk system med 8 LEDer i og kan overhovedet ikke huske hvordan jeg er kommet frem til at skulle bruge 120 Ohms modstande, og er også meget i tvivl om hvordan jeg skal regne det ud igen når jeg har lavet mit printboard sådan her 

En smule hjælp er meget godtaget :)

 

Glemte at sige LEDerne er 3.2 Volt og må få 20 mA

Vedhæftet fil: El.jpg.png

Svar #1
06. juni 2013 af Prutskiden (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2013 af PeterValberg

Skal de monteres som på tegningen (to i serie) ?

Jeg ville foretrække, at de var monteret i parallel med hver deres formodstand.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
06. juni 2013 af Prutskiden (Slettet)

Alle tingene er desværre loddet sammen så har ikke den storre mulighed for at ændre det, kunne også godt selv regne det ud hvis det var lavet sådan :C


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. juni 2013 af PeterValberg

Du kan nøjes med at beregne for et enkelt "ben" i parallelforbindelsen.

De to lysdioder skal hver have 3,2 V, hvilket betyder, at formodstanden
skal "fjerne" 9 - (2·3,2) = 9 - 6,4 = 2,6 V

og det skal den ved en strøm på 20 mA, altså:

Rs = URs/I = 2,6/0,02 = 260/2 = 130 Ω

(der er så ikke en standardmodstand - jf. E12 rækken, - på 130Ω, hvorfor en 120Ω vælges)

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
06. juni 2013 af Prutskiden (Slettet)

Jeg siger mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Udregning af modstande

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.