Matematik

Matematik eksamen spørgsmål

07. juni 2013 af guttengeo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået nogle eksamens spørgsmål som jeg ikke helt kan klare selv, så jeg håber der er nogen der vil forklare det for mig.

 

Andengradsfunktioner:

- Hvordan bestemmer man toppunktet og tegner grafen for en andengradsfunktion. Du kan se på:  f(x) = 1,25x^2+4x+1

- Hvordan man på baggrund af diskriminanten kan bestemme antallet af nulpunkter for en andengradsfunktion, og hvordan eventuelle nulpunkter kan findes. Du kan se på: f(x) = x^2-4x+3

- Hvordan man, for en andengradsfunktion, finder skæringspunkt med, og hvordan man finder eventuelle skæringspunkter med. Du kan se på: f(x) = x^2-4x+3

 

Eksponentielle funktioner:

- Hvordan finder man fordoblingskonstanten / halveringskonstanten for en eksponentielfunktion af typen f(x) = bax. Du kan se på: f(x) = 3*1,18x        og           f(x) = 180*0,95x

- Hvordan finder man forskriften for en eksponentiel funktion gennem 2 kendte punkter. Du kan se på: f(x) = bax gennem (-2,5) og (7,17)

Bonusspørgsmål: hvad betyder "bax"?

 

Ved godt der er mange spørgsmål, men jeg er lidt lost indenfor dette emne selvom vi har haft det i skolen. Jeg ville blive glad hvis jeg bare fik svar på nogle af dem.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2013 af mathon

"Hvordan bestemmer man toppunktet for en andengradsfunktion?"       

        brug - eller udled hvis det hører med til spørgsmålet - formlem for toppunktet.


"Hvordan tegner man grafen toppunktet for en andengradsfunktion?"      

       Du benytter din viden om fortegnene for a, b og C 
       i
               f(x) = ax2 + bx + c     a ≠ 0

       din viden om betydningen af fortegnet for

              d = b2 - 4ac

      og din viden om faconen på grafen for en 2.gradsfunktion.

 

      i øvrigt:
                              f '(x) = 2ax + b
      som for x = 0
      giver
                              f '(0) = b

     hældningen for tangenten i (0,c) er således lig med b.

 

 
 

 

 

        


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2013 af mathon

oversigt:
              


Svar #3
07. juni 2013 af guttengeo (Slettet)

Hvordan finder man så skæringspunktet med y-aksen i en 2. gradsfunktion?

 

Og til eksamen, ville det da være en god ide at forklare formlen for toppunktet eller bare sige at man skal bruge denne formel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2013 af mathon

Eksponentielle funktioner:

"Hvordan finder man fordoblingskonstanten / halveringskonstanten for en
eksponentielfunktion af typen
                                                   f(x) = b
ax ?"

      beregnes af:
                              fordoblingskonstant:
                                                                1  f(x + X2) = 2
•f(x)

                              halveringskonstant:
                                                                  f(x + X1/2) = (1/2)
•f(x)

 

"Hvordan finder man forskriften for en eksponentiel funktion gennem to kendte punkter?"

                                   y2/y1 = ax2-x1

                                   a = (y2/y1)1/(x2-x1)

                         og
                                   b = y1/ax
                                  
 

 

     


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2013 af mathon

#3

Det afhænger af spørgsmålet: "Hvordan bestemmer man toppunktet?",
der kan betyde

             1)  Hvordan bærer du dig ad med at beregne toppunktet?

             2)  Hvordan udleder du beregningen af toppunktet?                ( som jeg tror, det betyder )

 

 

 



 


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. juni 2013 af mathon

 "Hvordan finder man så skæringspunktet med y-aksen i en 2. gradsfunktion?"

               f(0) = a•02 + b0 + c     =   c

     skæringspunkt med y-aksen
                                                         Sy = (0,c)


Svar #7
07. juni 2013 af guttengeo (Slettet)

#4   Hvordan bruger man så formlen når de 2 kendte punkter er: (-2,5) og (7,17)?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. juni 2013 af mathon

 

 

                        x1 = -2            y1 = 5

                        x2 = 7            y2 = 17


Skriv et svar til: Matematik eksamen spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.