Matematik
Beregning ved grafregner
21. oktober 2005 af
soren_and (Slettet)
Hey!
Jeg sidder med opgave 7.107 fra 3-årigt forløb til A-niveau i matematik.
Man har en funktion f(x)=cos(x) for intervallet mellem 0 og pi halve. For ethvert tal t i dette interval er et punkt Q(t;cos(t)) et punkt på grafen for f. P og R er da projektionerne af Q på hhv. første- og andenaksen, sådan så OPQR danner et rektangel. Arealet af dette rektangel kan beregnes ved A(t)=t*cos(t)
Jeg skal da benytte grafregneren til at bestemme den værdi af t, for hvilken arealet af rektanglet er størst muligt. Men hvordan sørensen gør jeg det?
På forhånd tak! :)
Jeg sidder med opgave 7.107 fra 3-årigt forløb til A-niveau i matematik.
Man har en funktion f(x)=cos(x) for intervallet mellem 0 og pi halve. For ethvert tal t i dette interval er et punkt Q(t;cos(t)) et punkt på grafen for f. P og R er da projektionerne af Q på hhv. første- og andenaksen, sådan så OPQR danner et rektangel. Arealet af dette rektangel kan beregnes ved A(t)=t*cos(t)
Jeg skal da benytte grafregneren til at bestemme den værdi af t, for hvilken arealet af rektanglet er størst muligt. Men hvordan sørensen gør jeg det?
På forhånd tak! :)
Skriv et svar til: Beregning ved grafregner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
