Kemi

pH - formelle koncentration - finde c?

07. juni 2013 af studiehjælp1992 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Har en opgave hvor jeg skal beregne propansyrens formelle koncentration.

pH=3.8

H3O+ = 10^-3.8

kommet frem til 

(0,000158 M)^2/c-0,000158 M = 1,3*10^-5

 

Hvis jeg skal finde c, hvordan finder er det? 

I følge facit er c= 0,0021 M

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2013 af PaperBin (Slettet)

Isoler c.

 

Enten

solve(0,000158^2/(c-0,000158)=1,3*10^-5,c)

eller:

((0,000158)^2/1,3*10^-5)+0,000158


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. juni 2013 af mathon

 

                     cs = 10-pH + 10pKs-2pH

                     cs = 10-3,8 + 104,88-2·3,8 = 0,0021


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. juni 2013 af mathon

detaljer:

                                         C2H5COOH (aq)   +   H2O (l)   --->   C2H5COO- (aq)   +   H3O+ (aq)
ligevægtsmolariteter:         c - α•c                                                 α•c                       α•c

ligevægtsbrøken
                                            [C2H5COO- (aq)] • [H3O+ (aq)]
                                            -------------------------------------- = Ks
                                                     [C2H5COOH (aq)]


                                              [H3O+ (aq)]2
                                            ------------------ = Ks
                                            c - [H3O+ (aq)]


                                              10-2pH
                                            ----------- = 10-pKs
                                            c - 10-pH


                                            c - 10-pH = 10pKs-2pH

                                     c = 10-pH + 10pKs-2pH

 

 




 


Skriv et svar til: pH - formelle koncentration - finde c?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.