Matematik

Ligninger

08. juni 2013 af Tran1396 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hurtigt spørgsmål, hvordan løser man x^2-4x +3 = 0

Og generelt hvordan løser man en andengradsligning? evt. ved at sætte uden for parentes? :)

Mvh Troels


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2013 af mathon

 

         en reduceret, ordnet og normeret andengradsligning

                       x2 + ax + b = 0
                                                  med (a/2)2 - b ≥ 0
  har løsningen

                       x = -(a/2) ± √((a/2)2 - b)

                      

             

                 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2013 af mathon

generelt
                   ax2 + bx + c = 0
                                                  med d = b2- 4ac ≥ 0

  har løsningen

                         -b ± √(d)
                   x = ----------
                            2a

      

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2013 af mathon

detaljer


Svar #4
09. juni 2013 af Tran1396 (Slettet)

Mange tak begge to :)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.