Matematik

Forklar hvorfor en eksponentiel funktion er voksende/aftagende

09. juni 2013 af fionasadolin (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Hvordan kan man forklare, hvorfor funktionen er voksende i den eksponentielle funktion, når a er større end 0 og omvendt? 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2013 af mathon

  på formen

                     1)    f(x) = ax

                     2)    f(x) = b • ax                 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2013 af sinesin (Slettet)

0<a<1 er den aftagende

a=0 er den konstant

a>0 voksende


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2013 af mathon

 

1)    f(x) = ax = ex•ln(a) > 0

       f '(x) = ln(a) • ax      
                 
                  for 0<a<1 er ln(a)<0 hvorfor f(x) er aftagende

                  for a>1 er ln(a)>0 hvorfor f(x) er voksende

 

  2)    f(x) = b • ax        

                  for 0<a<1 og b<0 er f(x) er voksende

                  for 0<a<1 og b>0 er f(x)er aftagende


                  for a>1 og b<0 er f(x) aftagende                 

                  for a>1 og b>0 er f(x) voksende              


               


                            


Svar #4
10. juni 2013 af fionasadolin (Slettet)

Svar #3 

Det kan da ikke passe at funktionen er aftagende hvis a er større end 1og b er mindre end 0? b angiver jo skæringen med y-aksen, og selvom b er negativ, kan en funktion jo stadig være voksende? 

 

 


Skriv et svar til: Forklar hvorfor en eksponentiel funktion er voksende/aftagende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.