Fysik

Tryk

09. juni 2013 af Jens6554545 (Slettet)

Hvis vi lader stemplets bevæge sig frit, så trykket i cylinderen er konstant, vil rumfanget stige, men hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at forklare, hvad der ændres i den proces. 


Svar #2
09. juni 2013 af Jens6554545 (Slettet)

Der er følgende variabler på spil

Temperaturen

Trykket

Volumen

Men jeg forstår ikke hvad du vil have mig til at skrive.


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der må da være et eller andet, der ændres; ellers ville rumfanget ikke ændres. Hvis der ikke tilføres mere gas i stemplet, og hvis gassen i stemplet er en ideal gas, vil brøken

PV/T 

være en konstant.

Hvis trykket P holdes konstant, er det kun en ændring i temperaturen T, der kan få rumfanget V til at ændres.


Svar #4
09. juni 2013 af Jens6554545 (Slettet)

Skal temperaturen øges eller formindskes for at voluemen øges?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det kan du jo vurdere ud fra betingelsen

PV/T = (konstant)

Hvis P holdes konstant er V og T proportionale.


Svar #6
09. juni 2013 af Jens6554545 (Slettet)

T skal altså gøres mindre for at voluemet i cylinderen stiger.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej. Som jeg nævnte, er V og T proportionale.


Svar #8
09. juni 2013 af Jens6554545 (Slettet)

Undskyld, min fejl.

Da de er proportionale må det betyde, at når T gøres større, så bliver V også større.


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, forholdet V/T skal jo være konstant.


Brugbart svar (2)

Svar #10
09. juni 2013 af mathon

 

                 p • (V/T) = k

                 V/T = k/P = k2

     hvis T siger n gange
     må V også stige n gange for at   V/T  kan være konstant

i modsætning til hvad du skrev i #6

som dog blev rigtigt korrigeret

              

            


Svar #11
09. juni 2013 af Jens6554545 (Slettet)

Mange tak, havde nok ikke forstået det uden din hjælp:D


Skriv et svar til: Tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.