Matematik

Forskel på omvendt funktion og omvendt proportionalitet?

10. juni 2013 af fionasadolin (Slettet)

Hej alle!

Er omvendt proportionalitet og omvendt funktion det samme? Hvis man skal forklare den omvende funktion af en lineær funktion, hvordan gør man så? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2013 af peter lind

 At en funktion er omvendt proportional med x betyder at den kan skrives som f(x) = k/x hvor k er en konstant. At en funktion er omvendt er faktisk ikke defineret. Det der falder nærmest er at den er invers til en anden funkion. hvis f(g(x))) = x er de 2 funktioner hinandens inverse. Generelt hvis udtrykket omvendt bruges må det fremgå af sammenhængen hvad der menes


Svar #2
10. juni 2013 af fionasadolin (Slettet)

Men hvad er forskel på omvendt funktion i lineær sammenhæng og i eksponentiel sammenhæng? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2013 af peter lind

iMest sandsynlig invers funktion


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

y = ax............isoler x

x = y/a...............byt om på y og x

y = x/a  er såledés den inverse funktion til den lineære funktion y = ax

-------------------

y = b * ax.............isoler x

ax = y

x*loga =logy

x = logy / loga...................byt om på y og x

y = logx / loga   som er den omvendte funktion til eksp.funktionen y = ax

:-)


Svar #5
10. juni 2013 af fionasadolin (Slettet)

Tusinde tak for svar! 

Hvordan ville graferne se ud for: f-1(x) og f ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Grafen for funktionen f-1(x) fremkommer af grafen for funktionen f(x) ved spejling i linien med ligningen y = x .


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Hvis du har tid til at vente lidt, skal jeg lave graferne, du spørger om

Okay?

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. juni 2013 af 123434 (Slettet)

6# y=x og x=y er  omvendte funktioner?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er da korrekt, at de er hinandens omvendte funktioner. Denne funktion f(x) = x har så sig selv som sin omvendte funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Skitse vedhæftet

a = 3

:-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: Forskel på omvendt funktion og omvendt proportionalitet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.