Matematik

Ligning

11. juni 2013 af cillebaek (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

 

Nogen der kan hjælpe mig med at regne denne her ligning ud? :) 

a(x-r_1 )(x-r_2 )

På forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Gang de to parenteser ud og gang dereter det hele med a

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det er ikke en ligning, men et udtryk, nemlig det faktoriserede udtryk for et 2.-gradspolynomium med rødderne r1 og r2 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juni 2013 af lfdahl (Slettet)

a (x - r1) (x - r2) = a (x2 - (r1+r2) x + r1 r2)

Ligningen anviser en nem måde, hvorpå du kan gætte rødderne i et andengradspolynomium.

Tag f.eks. følgende:  x2 - 5 x + 4 = 0

De to rødders sum:  r1 + r = 5

De to rødders produkt: r1r= 4

⇒ r1 = 1 og r2 = 4 opfylder ligningerne

Det er naturligvis lettest med heltallige ("pæne") rødder

 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.