Matematik

isolering af y

22. oktober 2005 af Konny (Slettet)
Hej, nogle der vil hjælpe med at isoler y i denne ligning

10=2x+2y+2pi*x*0,5

mit bud:

2y=(-2x-2pi+10)/(x*0,5)

y=((-2x-2pi+10)/(x*0,5))/2

synes bare det ser lidt mærkeligt ud, men passer det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2005 af Epsilon (Slettet)

Nej, observér i stedet, at

2x + 2pi*x*0,5 = (2+pi)x



10 = 2x + 2y + 2pi*x*0,5 = 2y + (2+pi)x

Heraf isoleres y let.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

10=2x+2y+2pi*x*0,5
<=>
10-2x-2pi*x*0,5 = 2y

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2005 af KickAzz (Slettet)

<=> y = 5 - x - pi * x * 0,5

:)

Svar #4
22. oktober 2005 af Konny (Slettet)

til Waterhouses indlæg:

10=2x+2y+2pi*x*0,5
<=>
10-2x-2pi*x*0,5 = 2y

y=(10-2x-2pi*x*0,5)/2

y=5 - x - pi * (0,5x) * 0,25????


efter KickAzz's indlæg passer det ikke??

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2005 af Waterhouse (Slettet)

Nejhov, du dividerer forkert.

(2*pi*x*0,5)/2 = pi*x*0,5

Svar #6
22. oktober 2005 af Konny (Slettet)

ok så sætter man det ind i ligningen

10-pi*x*0,5=2y

y=5 - x - pi * x * 0,5

synes det er lidt indviklet, men tak for hjælpen folket :)

Skriv et svar til: isolering af y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.