Fysik

Newtons lov og coulombs lov

11. juni 2013 af Saraah91 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej
jeg har lige et spørgsmål. Måske er det et dum spørgsmål, men jeg spørger bare, så jeg forstår tingerne 100%.

Jeg har vedlagt en word fil, hvor jeg har lavet en beregning, hvis I ser på den, så vil min spørgsmål til den være:

Der hvor vi beregner den kinetiske energi, så bruger vi newtons 2. lov og coulombs lov.

 

Når vi har udtrykket:

F*delta t= m*delta v

Så sætter vi udtrykket for F, Coulumbs lov (F=(Q1*Q2)/r^2) ind på F's plads.

Hvorfor gør vi det? Er det fordi, F er difineret ved hjalp af coulumbs lov til at være (F=(Q1*Q2)/r^2)? derfor er dette udtrykket for F, derfor kan vi sætte den ind på kraftens plads? har jeg forstået det rigtigt?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2013 af peter lind

F er ikke defineret ved Columbs lov. Det er en lov man har fundet frem til ved at foretage eksperimenter. Hvis man har et fysisk system hvor de elektriske kræfter spiller en rolle så sætter man den formel ind på pladsen i for eks. Newtons anden lov


Skriv et svar til: Newtons lov og coulombs lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.