Matematik

Matematik for genier

13. juni 2013 af STX2010 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp til de to nederste:

 

 

1. Udlede formel til beregning af a ud fra to punkter, samt forklare hvordan man beregner procentvise ændringer.
2. Du skal også komme ind på, hvordan man kan afsløre en potenssammenhæng, samt give eksempler på potensmodeller.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2013 af LubDub (Slettet)

Hvad har du selv kommet frem til?


Svar #2
13. juni 2013 af STX2010 (Slettet)

Det er hvad er jeg komet frem til indtil videre, men er på ingen måder sikker på det..

Vedhæftet fil:1.png

Svar #3
13. juni 2013 af STX2010 (Slettet)

Jeg har taget billeder af min word dokument, jeg sender dem i rækkefølge

Vedhæftet fil:2.png

Svar #4
13. juni 2013 af STX2010 (Slettet)

Og her er den sidste.. Jeg håber du vil se dem igennem, og sig til hvis jeg er helt galt på den!

Vedhæftet fil:3.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2013 af Andersen11 (Slettet)

1) Det drejer sig åbenbart om at bestemme konstanterne i en potensfunktion f(x) = b · xa ud fra to kendte punkter på funktionens graf. her løser man ligningssystemet

y1 = b · x1a

y2 = b ·x2a

der fører til ligningen

(x2/x1)a = y2/y1

med løsningen som i #2.

Dine vedlagte udtryk er korrekte, men de viser jo ikke, hvorledes disse udledes.

 


Svar #6
13. juni 2013 af STX2010 (Slettet)

"Udledes", skal det forstås som at bevise? :-) Fordi jeg har bare troet at man skal have formlerne..


Svar #7
13. juni 2013 af STX2010 (Slettet)

Og forresten.. Der står at jeg skal udlede a, men den du skriver viser x og y. Altså at jeg skal isolere a, elelr er det bare mig der ikke forstår?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. juni 2013 af mathon

 

                     (x2/x1)a = y2/y1

                     log(x2/x1) • a = log(y2/y1)

                     a = log(y2/y1) / log(x2/x1)


Svar #9
13. juni 2013 af STX2010 (Slettet)

Er det beviset for a? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. juni 2013 af LubDub (Slettet)

#9

ja


Svar #11
13. juni 2013 af STX2010 (Slettet)

SUPER! MANGE TUSINDE TAK!


Skriv et svar til: Matematik for genier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.