Matematik

talteori, de naturlige tal

14. juni 2013 af matildeolsen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej med alle jer derude,

 

jeg har lige et spørgsmål om de naturlige tal.

 

Jeg ved at det er alle positive og hele tal, men er der et bevis for det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2013 af Krabasken (Slettet)

Nej det er en definition - og en definition skal ikke bevises

:-)


Svar #2
14. juni 2013 af matildeolsen (Slettet)

tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2013 af SuneChr

Man har

N Z Q R C

hvor

N = { 1 , 2 , ... }

Z = { ... , - 2 , - 1 , 0 , 1 , 2 , ... }

Q = { r | r = p/q  ∧  p ∈ Z  ∧  q ∈ N }

R = mængden af reelle tal

C = mængden af komplekse tal

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. juni 2013 af ultramaniac (Slettet)

#1 ikke helt korrekt. Aksiomatisk konstrueres N udfra den tomme mængde ... se fx. http://en.wikipedia.org/wiki/Natural_number

... derefter konstruerer man Z,Q,R,C


Skriv et svar til: talteori, de naturlige tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.