Fysik

• Energiomsætning i jordens tyngdefelt (tæt ved jordoverfladen)

15. juni 2013 af NOTEinstein (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal op til fysik eksamen tirsdag. Er ved at forberede de udleverede "Spørgsmål". Så står der pludselig under energi og arbejde dette "spørgmål" - • Energiomsætning i jordens tyngdefelt (tæt ved jordoverfladen).

 

Nogen der har en ide, hvad det f.eks kunne være?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2013 af mathon

 

                                              Emek = (1/2)mv2 + mgh   er konstant

                                              (1/2)mv12 + mgh1 = (1/2)mv22 + mgh2

                                              v12 + 2gh1 = v22 + 2gh2

                                              2g(h2 - h1) = v12 - v22

                                             

                                             


Svar #2
15. juni 2013 af NOTEinstein (Slettet)

Prøv at forklare med ord i stedet for en ligning :).


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. juni 2013 af LubDub (Slettet)

For at forstå første linje
                                             Emek = Ekin + Epot = konstant            

 

 

... dette er kun "ideelt"

I virkeligheden er den mekaniske energi ikke konstant pga. friktion og/eller luftmodstand

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2013 af mathon

#2

når der ses bort fra energiudveksling med omgivelserne
er
          den mekaniske energi Emek konstant.

   Det betyder, at Emek = Ekin + Epot.

   Dele af den mekaniske energi kan skifte form fra Epot til  Ekin eller omvendt, men mængden i J forbliver
   konstant.

 

                                        Emek = (1/2)mv2 + mgh   er konstant

                                              (1/2)mv12 + mgh1 = (1/2)mv22 + mgh2              der multipliceres med (2/m)

                                              v12 + 2gh1 = v22 + 2gh2

                                              2g(h2 - h1) = v12 - v22

     


Skriv et svar til: • Energiomsætning i jordens tyngdefelt (tæt ved jordoverfladen)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.