Matematik

To ligninger med to ubekendte, vha lige store koefficienters metoder

15. juni 2013 af Jessi93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Halløj. Jeg ved nogenlunde godt hvad lige store koefficienters metode går ud på, men kan alligevel ikke gennemskue dette regnestykke. 

Mit regnestykke lyder:

3+5t=3-2s
-4+2t=10+2s
-1+7t=13
7+t?14
t=2

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan de kommer fra:

3+5t=3-2s
-4+2t=10+2s

Håber nogen kan hjælpe mig.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2013 af LubDub (Slettet)

    det giver ikke mening.. kan du skrive hele opgaven op?


Svar #2
15. juni 2013 af Jessi93 (Slettet)

Ja, jeg har vedhæftet en fil fra en scanning af opgaven:

Vedhæftet fil:New Doc.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2013 af SuneChr

(I)    3 + 5t  =  3 - 2s

(II)   - 2 + t  =  5 + s

(III)   1 - 4t  =  - 2 + s

Gang (III) med 2 og læg (I) og (III) sammen.

Anvend fortsat lignende princip.


Svar #4
15. juni 2013 af Jessi93 (Slettet)

#3 

Kan ikke se dit svar? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2013 af 123434 (Slettet)

(III) 2-8t=-4+2s    (I)+(II) -1+6t=8-s? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. juni 2013 af SuneChr

# 4 og 5

(I)                         5t  =  - 2s

(II)                         t  =  7 + s

(III)                    - 4t  =  - 3 + s

(IV) = 2·(III)       - 8t  =  - 6 + 2s

(I) + (IV)            - 3t  =  - 6       ⇒   t = 2

indsæt t i (II)                            ⇒   s = - 5

Gør nu prøve i de oprindelige tre ligninger.  


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. juni 2013 af hesch (Slettet)

Lidt anden opstilling:

3+5t=3-2s
-4+2t=10+2s

      ⇓

2s + 5t =0

-2s + 2t = 14      ( adder ligninger )

      ⇓

7t = 14

2s + 5t =0

      ⇓

t = 2

2s = -5t = -10

      ⇓

t = 2,   s = -5


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte, vha lige store koefficienters metoder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.