Matematik

Bevis vinkel ml 2 linjer i planen.. n el r?

15. juni 2013 af JanieJones (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej når man skal bevise hvordan man finder vinklen ml 2 linjer i planen bruger man så retningsvektorer eller normalvektorer?

Jeg har beviset stående med n i mine noter, men min lærer har lavet nogle andre eksempler til os hvor hun bruger r!

Har jeg set forkert da jeg skrev det op med n? Eller kan man bare bruge begge dele? Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2013 af SuneChr

En "normalvektor" for en linje i rummet giver ingen mening, da en sådan ville kunne antage alle retninger i en 360º  kreds.  


Svar #2
15. juni 2013 af JanieJones (Slettet)

Plus: i beviset for afstand fra punkt til linje i planen...

Hvor kommer √a2+b2  fra? Det er det eneste fra beviset der magisk dukker op til sidst, uden at jeg ka se hvor det kommer fra?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. juni 2013 af Vindrueelsker (Slettet)

Du skal bruge skalar prdoktet af normalvektoren og retningsvektoren, hvilket du sætter over længden af vektorene.

 

(n skalar r)/(|n|*|r|)=cos(v)

 

For så at finde V, tager du selfølgelige bare cos^(-1) til det.

 

EDIT: I forhold til det med kvadratroden, mener jeg at der kommer fra længden af planets normalvektor.


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. juni 2013 af mathon

 

 

                    Man benytter linjernes normalvektorer n1 og n2.

                                              n1 n2
                              cos(V) = -----------
                                            In1I • In2I

                              


Svar #5
15. juni 2013 af JanieJones (Slettet)

Så #3 mener det er begge to man bruger og #4 mener det kun er n....

Så mine noter er rigtige, men min lærer tar fejl eller hva? Lol!? Men man kan ikke KUN bruge r?

 

Ang kvadratroden så gir det meget mening #3 :) Tak


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. juni 2013 af mathon

#4

opfølgning

 

 

                    Man benytter linjernes normalvektorer n1 og n2.

                                              n1 n2
                              cos(V) = -----------
                                            In1I • In2I

 

eller

 

                    Man benytter linjernes retningsvektorer r1 og r2.

                                             r1 r2
                              cos(V) = ---------
                                            Ir1I • Ir2I

                             


Svar #7
15. juni 2013 af JanieJones (Slettet)

Ok så man kan bruge n hvis man vil, eller r hvis man vil, eller en blanding (#3) hvis man vil? :D

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. juni 2013 af mathon

 

       ...aldrig en blanding...


Svar #9
16. juni 2013 af JanieJones (Slettet)

Ok så #3 er gal på den... Takker for hjælpen :)

Skriv et svar til: Bevis vinkel ml 2 linjer i planen.. n el r?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.